NAPRAVITE TORTU GIZELA: Najukusnija poslastica koju svi obožavaju
02. 10. 2024. u 09:00
Osnovna verzija se pravi sa žutim biskvitnim testom i filom sa prženim orasima i sokom i korom od narandže. Uz dodatak još jedne vrste fila, žutog kuvanog fila od jaja i putera sa ukusom narandže, i uz maštovitu dekoraciju, ova torta ni izgledom ni ukusom ne zaostaje za najboljim tortama sa svetske trpeze.
Povezane vesti

KAO U GRČKOJ: Sutlijaš sa mastikom
Tradicionalno grčko alkoholno žestoko piće odlično se "snalazi" u sutlijašu posle kog vas neće boleti glava.
10. 04. 2025. u 16:00

STELA TORTA: Raskošni, prefinjeni desert - užitak u svakom zalogaju
Torta je fenomenalnog ukusa, pogodna i za svečanije prilike.
13. 04. 2025. u 16:00

OBLANDA TORTA PRELIVENA BELOM ČOKOLADOM: Čarobna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj
Oblanda torta prelivena belom čokoladom biće vam jedan od omiljenih deserta, a fil možete da menjate i pravite po svom ukusu.
11. 03. 2025. u 15:00

TORTA JUŽNI VETAR: Neodoljivo kremasta sa korama koje se tope u ustima (VIDEO)
Južni vetar tortu pravile su još naše bake, a recept se obično prenosi sa kolena na kolena. Jedna je od najkremastijih koje ste ikada jeli, a ukus očarava već pri prvom zalogaju.
01. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

BANANA KOLAČ SA ČOKOLADOM I ORASIMA: Nepobediva kombinacija ukusa (VIDEO)
Sočan i mekan, zahvaljujući zrelim bananama i jogurtu, ovaj kolač dobija dodatnu dimenziju ukusa uz hrskave orahe i slatke komadiće čokolade. A da bi bio još posebniji, prelijemo ga toplim, kremastim sosom koji mu daje neodoljivu karamelastu notu. Idealan je uz šoljicu kafe ili čaja, bilo za doručak, popodnevnu pauzu ili desert.
22. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić
Najnovije iz rubrike

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA ČUPAVCE U OBLIKU MAFINA: Još slađi i ukusniji, pravićete stalno
Savršen spoj čupavaca i mafina u jednom desertu, prste da poližete.
22. 04. 2025. u 13:00

DEKORATIVNO I UKUSNO: Rolat od mesa sa jajima, ni najveći gurmani mu neće odoleti
Ukusan, sočan i dekorativan — ovaj rolat je pravi hit na trpezi, posebno posle Uskrsa i "gomile" skuvanih jaja.
22. 04. 2025. u 11:30

DOMAĆA PARADAJZ ČORBA: Jelo koje krepi organizam u momentu, po starom receptu iz bakine kuhinje
Sočna i zdrava, za pravo uživanje.
22. 04. 2025. u 10:00

KOLIKO DUGO MOGU DA STOJE USKRŠNJA JAJA: Zavisi kako ih čuvate, a jedna stvar na ljusci otkriva da su se pokvarila
Posle Uskrsa uvek ostane dosta hrane, kao i kuvanih jaja.
22. 04. 2025. u 08:30

PUŽIĆI SA MAKOM: Mirisno pecivo mekano kao duša, koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.
22. 04. 2025. u 07:00
Komentari (0)