Osnovna verzija se pravi sa žutim biskvitnim testom i filom sa prženim orasima i sokom i korom od narandže. Uz dodatak još jedne vrste fila, žutog kuvanog fila od jaja i putera sa ukusom narandže, i uz maštovitu dekoraciju, ova torta ni izgledom ni ukusom ne zaostaje za najboljim tortama sa svetske trpeze.
Povezane vesti
NEODOLJIVA BEOGRAĐANKA: Čokoladna torta sa jabukama, rapsodija ukusa koju niko ne odbija
VIŠE deserta je nazvano Beograđanka, ali je svakako najpoznatija ova sa čokoladom i jabukama. Uplovite u čaroliju mirisa i ukusa.
16. 09. 2024. u 08:00
GRETA GARBO TORTA: Dezert po meri holivudske dive
Ovaj slatkiš morate da probate!
17. 08. 2024. u 07:00
TORTA BELI ŠUŠKAVAC: Raskošna i kremasta, izazov za domaćice
Isprobajte tortu beli šuškavac, ako niste do sada. Bolja je od bilo čega iz poslastičarnice, ali treba da joj posvetite vreme.
21. 07. 2024. u 07:00
BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
Zamislite najsavršeniji spoj čokolade i pomalo kiselastih malina.
20. 07. 2024. u 15:00
TORTA OD ŠARGAREPE: Narandžasta poslastica za svaku priliku
Za svega par minuta torta od šargarepe.
01. 10. 2024. u 10:00
Najnovije iz rubrike
PITA SA MESOM: Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške
PITA s mesom koju svi vole je jedna od najboljih opcija za užinu i večeru. Pravi se sa mlevenim mesom i vrlo je gurmanska.
02. 10. 2024. u 11:00
SENDVIČI OD PALENTE: Iznenadite svoju porodicu novim ukusima
Palenta je odlična osnova za mini sendviče, picu, savršene grickalice.
02. 10. 2024. u 07:00
SUPA OD AVOKADA I PARADAJZA: Fantastičnog ukusa, lako se sprema, a veoma je zdrava
Ova supa se jede hladna.
01. 10. 2024. u 18:54
PAŠTICADA: Dalmatinski recept za jelo od mesa koje se topi pod nepcima
Kada se spomene pašticada mnogima odmah na um padne ukusno jelo od mesa, koje se krčka dugo i polako, ali garantuje takav spoj ukusa na koji je jednostavno nemoguće ostati imun.
01. 10. 2024. u 15:32
TORTA OD ŠARGAREPE: Narandžasta poslastica za svaku priliku
Za svega par minuta torta od šargarepe.
01. 10. 2024. u 10:00
Komentari (0)