KOLAČ CRNI SOMOT: Zaljubićete se u ovaj ukus pun fantazije

Новости онлине

08. 10. 2024. u 11:46

Kolač crni somot je atraktivan, ukusan i potpuno drugačiji od svega što ste probali.

КОЛАЧ ЦРНИ СОМОТ: Заљубићете се у овај укус пун фантазије

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 190 g višenamenskog brašna
  • 125 g šećera
  • 30 g nezaslađenog kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 125 g mlaćenice
  • 65 ml ulja
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica belog sirćeta
  • 2 kašike crne prehrambena boje
  • 65 ml kuvane kafe

Priprema:

Za ovaj kolač zagrejte rernu na 175 °C. Podmažite i pobrašnite okrugli tiganj. U velikoj posudi prosejte zajedno brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi pomešajte mlaćenicu, ulje, jaja, vanilu, sirće i crnu prehrambenu boju.

Postepeno mešajte mokre sastojke sa suvim sastojcima dok se ne sjedine. Umešajte kafu. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Pecite 30-35 minuta. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim ga prebacite na rešetku. Uživajte! 

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao