NEODOLJIVI KOLAČ SA MAKOM: Tako jednostavan, a prepun ukusa
Neodoljivi kolač sa makom, savršen za sve prilike.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- meko brašno 320 g
- prašak za pecivo 10 g
- mleveni mak 50 g
- jaja 3
- šećer 220 g
- ulje 190 ml
- so 2 g
- grčki jogurt 100 g
- rendana kora limuna 1 kašika
- sok od limuna 60 ml
- mleko 140 ml
- Za glazuru:
- šećer u prahu 60 g
- sok od limuna 3 kašike
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i mleveni mak. U većoj činiji mutite mikserom šećer, jaja i vanilin-šećer dok smesa ne postane svetlija i zapremina se ne poveća. Tada dodajte ulje, so, grčki jogurt, mleko, te koru i sok od limuna. Mutite još malo, pa postepeno dodajte pomešane suve sastojke. Smesu izlijte u nauljen i pobrašnjen manji pleh čije dno ste obložili pek-papirom i lepo poravnajte špatulom. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Kolač je mekan i vlažan, pa vam može delovati kao da iznutra nije pečen, ali to je u redu. Kada se kolač prohladi, izvadite ga iz kalupa i stavite na dasku ili tacnu. Za glazuru pomešajte šećer u prahu sa sokom od limuna. Išarajte kolač glazurom i ostavite da se pre sečenja dobro stegne i ohladi. Po želji dekorišite kolutićima limuna.
(superrecepti)
Preporučujemo
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)