NEODOLJIVI KOLAČ SA MAKOM: Tako jednostavan, a prepun ukusa
Neodoljivi kolač sa makom, savršen za sve prilike.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- meko brašno 320 g
- prašak za pecivo 10 g
- mleveni mak 50 g
- jaja 3
- šećer 220 g
- ulje 190 ml
- so 2 g
- grčki jogurt 100 g
- rendana kora limuna 1 kašika
- sok od limuna 60 ml
- mleko 140 ml
- Za glazuru:
- šećer u prahu 60 g
- sok od limuna 3 kašike
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i mleveni mak. U većoj činiji mutite mikserom šećer, jaja i vanilin-šećer dok smesa ne postane svetlija i zapremina se ne poveća. Tada dodajte ulje, so, grčki jogurt, mleko, te koru i sok od limuna. Mutite još malo, pa postepeno dodajte pomešane suve sastojke. Smesu izlijte u nauljen i pobrašnjen manji pleh čije dno ste obložili pek-papirom i lepo poravnajte špatulom. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Kolač je mekan i vlažan, pa vam može delovati kao da iznutra nije pečen, ali to je u redu. Kada se kolač prohladi, izvadite ga iz kalupa i stavite na dasku ili tacnu. Za glazuru pomešajte šećer u prahu sa sokom od limuna. Išarajte kolač glazurom i ostavite da se pre sečenja dobro stegne i ohladi. Po želji dekorišite kolutićima limuna.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

OVAKO SU IZGLEDALI POSLEDNjI MINUTI SAŠINOG ŽIVOTA: Bio siguran da će ozdraviti i nije želeo da se govori o bolesti
DIREKTOR i osnivač Grand produkcije, Saša Popović, preminuo je u 70. godini posle kraće i teške bolesti u jednoj klinici u Parizu.
03. 03. 2025. u 09:55

LEKARI U ŠOKU ONIM ŠTO SU NOĆAS VIDELI: Beograđani masovno povraćali, hitna ih vozila i u pritvore
DOKTORKA iz Hitne pomoći u Beogradu, Ivana Stefanović, istakla je jutros da je bilo neuobičajeno mnogo posla sa alkoholisanim građanima tokom noći. Uz to mnogo intervencija, infarkta, kao i saobraćajnih nezgoda.
03. 03. 2025. u 10:05

"HOĆU EUTANAZIJU" Vedrana Rudan donela odluku: "Rekla sam deci da je gotovo, neću da umirem na rate"
ZA lečenje joj je bilo potrebno dosta novca, a deo je stigao iz Srbije, od direktora izdavačke kuće koja objavljuje njena dela.
03. 03. 2025. u 09:53
Komentari (0)