SPREME SE OČAS POSLA, A SAVRŠENOG SU UKUSA: Torone sa bademom - Slatkiš koji Italijanke pripremaju često tokom zime
Ovaj slatkiš, nalik karamel bombonama, pravi je specijalitet koji skoro svaka Italijanka zna da napravi, a svi ga prosto obožavaju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 350 g badema
- 300 g šećera
- 300 g meda
- 80 ml vode
- 2 belanca
Priprema:
U šerpu stavite med, šećer i vodu i kuvajte na tihoj vatri dok ne dostigne temperaturu od 150 stepeni (koristite termometar za kuvanje). Posebno umutite belanca u čvrst sneg. Uz mešanje sipajte u belanca vruć karamel i mutite mikserom dok se ne prohladi. Zatim dodajte seckane i prepečene bademe. Izmešajte i odmah sipajte u manji pleh koji ste obložili providnom folijom tako da sa strane pređe preko da posle može da prekrije slatkiš. Rukama utisnite smesu, prekrijte odozgo folijom i ostavite da stoji celu noć na sobnoj temperaturi da se stegne. Isecite na kocke i služite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SOČAN GRIZ KOLAČ SA DžEMOM: Brz, jeftin kolač za svaki dan (VIDEO)
21. 11. 2024. u 13:30

DUNAVSKI TALASI: Recept za sočni kolač koji uspešno odoleva trendovima
14. 11. 2024. u 16:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)