SPREME SE OČAS POSLA, A SAVRŠENOG SU UKUSA: Torone sa bademom - Slatkiš koji Italijanke pripremaju često tokom zime

Новости онлине

22. 11. 2024. u 13:03

Ovaj slatkiš, nalik karamel bombonama, pravi je specijalitet koji skoro svaka Italijanka zna da napravi, a svi ga prosto obožavaju.

СПРЕМЕ СЕ ОЧАС ПОСЛА, А САВРШЕНОГ СУ УКУСА: Тороне са бадемом - Слаткиш који Италијанке припремају често током зиме

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 350 g badema
  • 300 g šećera
  • 300 g meda
  • 80 ml vode
  • 2 belanca

Priprema:

U šerpu stavite med, šećer i vodu i kuvajte na tihoj vatri dok ne dostigne temperaturu od 150 stepeni (koristite termometar za kuvanje). Posebno umutite belanca u čvrst sneg. Uz mešanje sipajte u belanca vruć karamel i mutite mikserom dok se ne prohladi. Zatim dodajte seckane i prepečene bademe. Izmešajte i odmah sipajte u manji pleh koji ste obložili providnom folijom tako da sa strane pređe preko da posle može da prekrije slatkiš. Rukama utisnite smesu, prekrijte odozgo folijom i ostavite da stoji celu noć na sobnoj temperaturi da se stegne. Isecite na kocke i služite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PRENEO SAM NA NJU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: Kalašture mi čuvale decu

"PRENEO SAM NA NjU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: "Kalašture mi čuvale decu"

KOMPOZITOR Milutin Popović Zahar iza sebe ima brojne hitove, ali i priče koje je sada rešio da ispriča javno. Zahar je oduvek težio i sanjao da postane nešto što njegovi roditelji kao prosvetni radnici nisu bili. Doživeo je veliku slavu, a u iskrenoj ispovesti ispričao je kroz šta je sve prolazio, ali i sa kakvim se ljudima susretao kroz posao koji mu je mnogo i doneo i odneo.

01. 06. 2025. u 17:39

Komentari (0)

HAOS! Karlo Anćeloti uopšte nije selektor Brazila?! Za sve kriv lažni fudbalski menadžer!