BOMBICE KAO IZ BOMBONJERE: Fantastičan slatkiš od kesten pirea i keksa, brzo se sprema, a ukus je božanstven
Napravite ovu čokoladnu poslasticu za nekoliko minuta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g kesten-pirea
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 1 kašika šećera u prahu
- Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 g putera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Umutite kesten-pire i puter sobne temperature u kremastu smesu. Dodajte keks, šećer i sjedinite. Smesa me treba da se lepi za ruke, pa po potrebi dodajte još malo keksa. Pravite bombice željene veličine i ređajte ih na poslužavnik. Stavite ih u frižider da stoje jedan sat. Glazura: Na tihoj vatri istopite čokoladu, puter i ulje da se sjedine. Umočite bombice u glazuru i ređajte na pek-papir. Ako želite da ih ukrasite mrvicama, uradite to dok se čokolada ne stegne.
(trpeza)
Preporučujemo

SOČAN GRIZ KOLAČ SA DžEMOM: Brz, jeftin kolač za svaki dan (VIDEO)
21. 11. 2024. u 13:30

DUNAVSKI TALASI: Recept za sočni kolač koji uspešno odoleva trendovima
14. 11. 2024. u 16:00

RECEPT ZA NAJSOČNIJU BAKLAVU SA PISTAĆIMA: Ovakvu do sada niste jeli
18. 11. 2024. u 12:00

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U PRILEPU: Ovo su otac i sin koje je ubio ujak u porodičnoj kući (FOTO)
PANČO Čuparkoski i njegov 13-godišnji sin Milan stradali su juče u kući u Prilepu nakon što ih je ujak ubio zbog navodne svađe oko nasledstva. Nakon što je ujak počinio krvavi pir, sakrio se u svoj dom, a prilikom dolaska policije pružao je otpor da bi na kraju počinio samoubistvo.
13. 07. 2025. u 15:33

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)