KOLAČ OD LIMUNA I KOKOSA: Odlična i osvežavajuća kombinacija koja se topi u ustima
Napravite ga ove nedelje, oduševićete se.
Sastojci:
- 200 g šećera
- 2 dl slatke pavlake
- 1 dl mleka
- 100 g maslaca
- 170 g oštrog brašna
- 130 g kokosa
- 5 jaja
- sok i rendana korica neprskanog limuna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
1. Maslac istopiti i ohladiti, brašno i kokosovo brašno izmešati s praškom za pecivo i narendanom koricom limuna.
2. Jaja dobro umutiti sa šećerom, dodati maslac, još malo mutiti, pa u to umešati prethodno pripremljenu mešavinu brašna, praška i korice limuna. U ovu masu dodati slatku pavlaku, mleko i sok od limuna. Posle svakog dodavanja dobro izmešati.
3. Pleh za pečenje dimenzija 20 x 35 cm nauljiti i posuti brašnom, pa sipati pripremljenu masu i peći oko 40 minuta na 200 stepeni.
4. Pečen kolač ohladiti i pre služenja posuti šećerom u prahu i kokosom.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM: Brzo se pripremaju, još brže pojedu
30. 11. 2024. u 13:00
KOLAČ MAČIJE OČI: Jedan od najukusnijih kolača sa bananom (VIDEO)
28. 11. 2024. u 13:00
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM: Desert bez premca po receptu bez mane
27. 11. 2024. u 09:00
TRAMP SUSPENDOVAO SKORO SVE ZAPOSLENE: USAID pred gašenjem, 10.000 ljudi dobilo otkaz širom sveta
PRIBLIŽNO 10.000 zaposlenih u Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID), odnosno skoro svi njeni radnici, će krajem radne nedelje biti stavljeni na administrativno odsustvo pošto predsednik Donald Tramp namerava da raspusti celokupnu organizaciju.
05. 02. 2025. u 12:57
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
(UZNEMIRUJUĆ SNIMAK) Dečak (15) hteo da opljačka penzionera (70) - ovaj ga ubio pištoljem, pa dokrajčio još jednim metkom
DOK je pokušavao da otvori vrata automobila, starac je izvadio revolver i upucao mladića iz blizine, a potom ga je "overio".
03. 02. 2025. u 16:43
Komentari (0)