POSNO, A NIKAD UKUSNIJE: Baklava sa suvim šljivama

Jovana Vasić

04. 01. 2025. u 16:00

Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.

ПОСНО, А НИКАД УКУСНИЈЕ: Баклава са сувим шљивама

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g tankih kora
  • 300 g suvih šljiva
  • 250 g mlevenih oraha
  • 5 kašika meda
  • 1 margarin

Za sirup:

  • 700 g šećera
  • 800 ml vode
  • nekoliko kriški limuna

Priprema:

Prvo napravite sirup, kuvajte ga oko 15 minuta i ostavite da se ohladi. Otopite margarin, a suve šljive iseckajte na kockice. Uzmite po tri kore, a između kora mažite otopljeni margarin. Na treću koru stavite margarin, a na ivicu stavite suve šljive, orahe i med. Urolajte i ređajte u pleh. Ostatkom margarina prelijte baklavu i isecite. Pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 200 stepeni. Vruću baklavu prelijte ohlađenim sirupom.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET U ŠOKU: Janis Tima se nije ubio?! Žena, čuvena pevačica, naručila ubistvo košarkaša?