POSNE BANANA KUGLICE: Neodoljiva poslastica od samo tri sastojka
Fenomenalne kuglice oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 250 g (posnog) mlevenog keksa
- 80 g otopljene mlečne (ili posne) čokolade
Priprema:
U jednoj dubljoj posudi dobro izgnječite tri banane, pa dodajte mleveni keks i topljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktnu smesu od koje možete da formirate malo veće lopte. Slobodno ostavite pre oblikovanja smesu da odstoji oko pola sata u frižideru. Možete da ih prelijete rastopljenom belom čokoladom. Zatim nakon što ste formirali banana lopte i poređali ih na poslužavnik, istopite belu ili crnu čokoladu (ako je potrebno dodajte vrlo malo ulja kako glazura ne bi bila gusta), pa dekorišite kolačiće. Na vrh svakog stavite i po kolut banane.
(trpeza)
Preporučujemo
POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju
31. 12. 2024. u 11:00Novosti online
PRAVI TRADICIONALNI SLATKIŠ: Kolač sa jabukama i jogurtom (VIDEO)
30. 12. 2024. u 15:00Novosti online
POSNI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM I ORASIMA: Odlična poslastica za posne dane (VIDEO)
20. 12. 2024. u 13:00
ČOKOLADNI BRAUNI: Fenomenalni slatkiš, oduševiće i one izbirljive
14. 12. 2024. u 15:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)