FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako
FRANCUZI su pravi majstori za poslastice, a krempita sa višnjama je vrhunac gastronomije

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- pakovanje gotovih kora za krempitu
Vanil krem
- 6 jaja
- 300 gr šećera
- 3 vanil šećera
- 250 gr gustina
- 1,5 l mleka
- 1 kašičica vanila ekstrata
- 50 gr putera
- 200 ml slatke pavlake
- 200 gr putera
Još je potrebno:
- 300 ml slatke pavlake
Fil od višanja:
- 400 gr. smrznutih višanja
- 100 gr. šećera
- 50 gr. gustina
- 100 ml. vode za posipanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom i vanil šećerom, pa im dodajte gustin. Zatim u mleku skuvajte žumanca sa gustinom. Kada se prohladi dodajte puter i slatku pavlaku.
Umutite slatku pavlaku i ostavite je da dostoji.
Zatim skuvajte fil od višanja sa šećerom i gustinom i malo vode. Kada i on postane kremast ostavite ga da se ohladi.
Ređajte krempitu tako što ćete staviti koricu za krempitu, pa žuti fil, pa fil od višnje pa opet žuti fil i na kraju koricu.
Detaljno uputstvo pogledajte ovde:
(stil.kurir)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PLAZMA KUGLICE PRELIVENE ČOKOLADOM: Poslastica puna ukusa koja se jede u jednom zalogaju
16. 01. 2025. u 11:00Novosti online

ANTISRPSKI NOVINAR PREKARDAŠIO: Reklamira firmu preko "obojene revolucije"
04. 01. 2025. u 19:17

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

UMRLA PEVAČICINA MAJKA: Ko je bila Hafa Karić i otkud joj arapsko ime, retko u Srbiji?
JAVNOST je iznenadila vest da je preminula jedna od omiljenih dama porodice Karić, Hafa Karić.
09. 03. 2025. u 17:51
Komentari (0)