FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako

Daliborka Lazarević

01. 02. 2025. u 09:00

FRANCUZI su pravi majstori za poslastice, a krempita sa višnjama je vrhunac gastronomije

ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА СА ВИШЊАМА: Укус који се не заборавља лако

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

  • pakovanje gotovih kora za krempitu

Vanil krem

  • 6 jaja
  • 300 gr šećera
  • 3 vanil šećera
  • 250 gr gustina
  • 1,5 l mleka
  • 1 kašičica vanila ekstrata
  • 50 gr putera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 gr putera

Još je potrebno:

  • 300 ml slatke pavlake

Fil od višanja:

  • 400 gr. smrznutih višanja
  • 100 gr. šećera
  • 50 gr. gustina
  • 100 ml. vode za posipanje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom i vanil šećerom, pa im dodajte gustin. Zatim u mleku skuvajte žumanca sa gustinom. Kada se prohladi dodajte puter i slatku pavlaku.

Umutite slatku pavlaku i ostavite je da dostoji.

Zatim skuvajte fil od višanja sa šećerom i gustinom i malo vode. Kada i on postane kremast ostavite ga da se ohladi.

Ređajte krempitu tako što ćete staviti koricu za krempitu, pa žuti fil, pa fil od višnje pa opet žuti fil i na kraju koricu.

Detaljno uputstvo pogledajte ovde:

(stil.kurir)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Istorijski rekord sirove kafe na svetskoj berzi: Zašto kafa nikad nije bila skuplja i da li je imamo dovoljno?