FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako
FRANCUZI su pravi majstori za poslastice, a krempita sa višnjama je vrhunac gastronomije
Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- pakovanje gotovih kora za krempitu
Vanil krem
- 6 jaja
- 300 gr šećera
- 3 vanil šećera
- 250 gr gustina
- 1,5 l mleka
- 1 kašičica vanila ekstrata
- 50 gr putera
- 200 ml slatke pavlake
- 200 gr putera
Još je potrebno:
- 300 ml slatke pavlake
Fil od višanja:
- 400 gr. smrznutih višanja
- 100 gr. šećera
- 50 gr. gustina
- 100 ml. vode za posipanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom i vanil šećerom, pa im dodajte gustin. Zatim u mleku skuvajte žumanca sa gustinom. Kada se prohladi dodajte puter i slatku pavlaku.
Umutite slatku pavlaku i ostavite je da dostoji.
Zatim skuvajte fil od višanja sa šećerom i gustinom i malo vode. Kada i on postane kremast ostavite ga da se ohladi.
Ređajte krempitu tako što ćete staviti koricu za krempitu, pa žuti fil, pa fil od višnje pa opet žuti fil i na kraju koricu.
Detaljno uputstvo pogledajte ovde:
(stil.kurir)
Preporučujemo
PLAZMA KUGLICE PRELIVENE ČOKOLADOM: Poslastica puna ukusa koja se jede u jednom zalogaju
16. 01. 2025. u 11:00Novosti online
ANTISRPSKI NOVINAR PREKARDAŠIO: Reklamira firmu preko "obojene revolucije"
04. 01. 2025. u 19:17
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)