JEDNA OD NAJLEPŠIH ORIJENTALNIH POSLASTICA: Starinski recept za bosanske urmašice

Mina Izgarević

06. 02. 2025. u 13:00

BOSANSKI urmašice su prosto institucija među poslasticama, a evo kako da ih napravite kod kuće

ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ОРИЈЕНТАЛНИХ ПОСЛАСТИЦА: Старински рецепт за босанске урмашице

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan

Sastojci:

Testo:

– 2 jaja

– 2 šoljice šećera

– 2 šoljice ulja

– brašna po potrebi

– pola praška za pecivo

Preliv:

– 9 šoljica šećera

– 11 šoljica vode

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće.

Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz rende(najsitnije rupice).

Slagati urmašice u suvu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.

Za to vreme napraviti preliv tako što se šećer zalije vodom i promeša dobro kašikom da se šećer istopi.

Dodati sok od jednog limuna.

Pečene urmašice zaliti hladnim (nekuvanim) prelivom i poklopiti da se urmašice ohlade i upiju preliv.

(Alo)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROĐEN NA VIDOVDAN, KOMBIJEM STIGAO U SRBIJU! U Beograd došao jedan od najboljih fudbalera sveta