ZEBRA KOLAČ PO RUSKOM RECEPTU: Krajnje jednostavan, a tako efektan

Jovana Vasić

15. 02. 2025. u 15:00

Zebra kolač po ruskom receptu se tako jednostavno pravi, a izgleda neverovatno.

ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 240 g šećera
  • 200 g otopljenog maslaca
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 270 g brašna
  • 2 kašike kakao praha

Priprema:

Kako biste napravili ovaj kolač umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete belu penu. Dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, otopljeni ohlađen puter, slatku pavlaku i sve dobro umutite mikserom. Podelite testo na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 2 kašike brašna, u drugi deo 2 kašike kakaoa.

Mešajte dok grudvice ne nestanu. Testo treba da ima konzistenciju retke pavlake. Podmažite uljem okrugli pleh. Sipajte male porcije različitog testa, kašiku po kašiku, u centar pleha. Prvo jednu boju, pa drugu. Nemojte mešati.

Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni C oko pola sata. Ako je površina već pečena, a sredina nije, pokrijte kolač folijom, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite do kraja. Servirajte i uživajte!

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL! KK Partizan priznao: Naša trojica košarkaša učestvovala u tuči ispred noćnog kluba (UZNEMIRUJUĆI VIDEO SNIMAK)