ZEBRA KOLAČ PO RUSKOM RECEPTU: Krajnje jednostavan, a tako efektan
Zebra kolač po ruskom receptu se tako jednostavno pravi, a izgleda neverovatno.
![ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан](/data/images/2024-07-17/507866_shutterstock-zebra-kolac_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 5 jaja
- 240 g šećera
- 200 g otopljenog maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 270 g brašna
- 2 kašike kakao praha
Priprema:
Kako biste napravili ovaj kolač umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete belu penu. Dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, otopljeni ohlađen puter, slatku pavlaku i sve dobro umutite mikserom. Podelite testo na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 2 kašike brašna, u drugi deo 2 kašike kakaoa.
Mešajte dok grudvice ne nestanu. Testo treba da ima konzistenciju retke pavlake. Podmažite uljem okrugli pleh. Sipajte male porcije različitog testa, kašiku po kašiku, u centar pleha. Prvo jednu boju, pa drugu. Nemojte mešati.
Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni C oko pola sata. Ako je površina već pečena, a sredina nije, pokrijte kolač folijom, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite do kraja. Servirajte i uživajte!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
![PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANjEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice
UČESNICI Minhenske bezbednosne konferencije slušali su govor potpredsednika SAD Džej-Di Vensa gotovo bez aplauza, pokazuje snimak prenosa njegovog nastupa na sajtu Bele kuće.
14. 02. 2025. u 17:34
![OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći
JASNA Bošnjaković, pevačica i nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, preminula je iznenada u 48. godini, na putu ka bolnici.
12. 02. 2025. u 16:05
![PROBLEMI NE PRESTAJU: Milica Milša ponovo operisana (FOTO) PROBLEMI NE PRESTAJU: Milica Milša ponovo operisana (FOTO)](/data/images/2025-02-15/572931_118127-milica-milsa-operacija-2-ig_kf.jpg?time=1739608295)
PROBLEMI NE PRESTAJU: Milica Milša ponovo operisana (FOTO)
JOŠ jedan zahvat u nizu.
15. 02. 2025. u 09:31
Komentari (0)