POSNE PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA: Uživajte u omiljenoj poslastici i u danima posta

Jovana Vasić

04. 03. 2025. u 12:00

Ovako pripremljene mogu stajati i dva dana, tanke su i ukusne kao da su mrsne.

ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 240 g heljdinog brašna
  • 240 g običnog brašna
  • 360 ml kisele vode
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • malo ulja

Priprema:

Kako biste napravili posne palačinke, prvo sastavite heljdino i obično brašno, pa umešajte vanilin šećer i prašak za pecivo. U smesu postepeno dodajte kiselu vodu, pa mutite dok se sve ne sjedini. Zagrejte ulje na tiganju i pecite palačinke na uobičajen način. Uživajte.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NACIZAM U SPLITSKOJ GIMNAZIJI: Profesorka poručila učenicima - Ne volim Srbe