ČOKOLADNI LAVA MAFINI SA MALINOM: Čokoladna fantazija koja se topi u ustima

Jovana Vasić

02. 03. 2025. u 14:00

Čokoladni lava mafini sa malinom imaju savršenu kombinaciju ukusa i lako se prave.

ЧОКОЛАДНИ ЛАВА МАФИНИ СА МАЛИНОМ: Чоколадна фантазија која се топи у устима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 240 g brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • ¼ kašičice sode bikarbone
  • ¼ kašičice soli
  • 120 g neslanog putera, omekšanog
  • 120 g šećera
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 120 g nezaslađenog kakao praha
  • 120 ml mleka
  • 240 g svežih malina
  • 115 g crne čokolade (za centar)
  • 2 kašike slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu (opciono, za posipanje)

Priprema:

Za mafine zagrejte rernu na 175°C i obložite kalup za mafine papirnim korpicama. Pomešajte suve sastojke u činiji - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zatim u posebnoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Umutite jedno po jedno jaje, a zatim umešajte ekstrakt vanile. Umešajte kakao prah dok se potpuno ne sjedini.

Postepeno pomešajte suve sastojke, naizmenično sa mlekom, dok se ne sjedine. U smesu lagano umešajte maline. U međuvremenu otopite crnu čokoladu i slatku pavlaku. Napunite kalupe za mafine malom količinom testa, dodajte kašičicu otopljene čokolade u sredinu i prelijte preostalim testom.

Pecite 18-22 minuta, dok se ne stegne oko ivica. Ostavite mafine da se ohlade i ukrasite. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BOMBARDOVANJE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji

BOMBARDOVANjE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji

"NATO bombardovanje 1999. se često posmatra kao ključni događaj u međunarodnom sistemu nakon Hladnog rata, posebno zbog načina na koji je oblikovao geopolitiku, međunarodno pravo i odnose između NATO zemalja i Rusije, i ako bi bilo pojednostavljenje reći da je to direktan okidač sadašnjih konflikata, to jeste doprinelo dugogodišnjim tenzijama koje su evaluirale u današnju globalnu dinamiku".

01. 03. 2025. u 14:49

Komentari (0)

ZELENSKI NAPRAVIO JOŠ JEDAN SKANDAL U BELOJ KUĆI: Predsednik Ukrajine poklonio Trampu nešto nečuveno!