ČOKOLADNI LAVA MAFINI SA MALINOM: Čokoladna fantazija koja se topi u ustima
Čokoladni lava mafini sa malinom imaju savršenu kombinaciju ukusa i lako se prave.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 240 g brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- ¼ kašičice sode bikarbone
- ¼ kašičice soli
- 120 g neslanog putera, omekšanog
- 120 g šećera
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 g nezaslađenog kakao praha
- 120 ml mleka
- 240 g svežih malina
- 115 g crne čokolade (za centar)
- 2 kašike slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu (opciono, za posipanje)
Priprema:
Za mafine zagrejte rernu na 175°C i obložite kalup za mafine papirnim korpicama. Pomešajte suve sastojke u činiji - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zatim u posebnoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Umutite jedno po jedno jaje, a zatim umešajte ekstrakt vanile. Umešajte kakao prah dok se potpuno ne sjedini.
Postepeno pomešajte suve sastojke, naizmenično sa mlekom, dok se ne sjedine. U smesu lagano umešajte maline. U međuvremenu otopite crnu čokoladu i slatku pavlaku. Napunite kalupe za mafine malom količinom testa, dodajte kašičicu otopljene čokolade u sredinu i prelijte preostalim testom.
Pecite 18-22 minuta, dok se ne stegne oko ivica. Ostavite mafine da se ohlade i ukrasite. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JEDNOSTAVAN I BRZ DORUČAK: Jogurt mafini sa šunkom i sirom
13. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade
15. 01. 2025. u 13:00Novosti online

MAFINI SA JABUKAMA I ORASIMA: Savršena kombinacija mirisa i ukusa (VIDEO)
10. 01. 2025. u 11:00Novosti online

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)