OBLANDA TORTA PRELIVENA BELOM ČOKOLADOM: Čarobna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj
Oblanda torta prelivena belom čokoladom biće vam jedan od omiljenih deserta, a fil možete da menjate i pravite po svom ukusu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 9 oblandi okruglog oblika, prečnika 22 cm
- 200 g putera
- 400 g kuvanog kondenzovanog mleka
- 100 g bele čokolade
- 30 g oraha
- 20 ml mleka
Priprema:
Kako biste napravili tortu, prvo napravite krem. Uzmite 200 g mekog putera isečenog na komade i stavite u činiju. Mutite puter mikserom oko 3-4 minuta dok ne pobeli. U umućen puter dodajte kuvano kondenzovano mleko u 2 koraka. Posle svakog dodavanja umutite mikserom. Stavite sloj oblande i namažite ga pripremljenim kremom. Sloj krema treba da bude dovoljno tanak. Na krem tortu stavite još jedan sloj oblande i ponovo ga namažite kremom. Na ovaj način sastavite celu tortu. Gotovu tortu pritisnite daskom i stavite nešto teško na nju. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Nakon toga pripremite krem za ukrašavanje torte.
U činiju stavite 100 g bele čokolade i prelijte sa oko 20 ml mleka. Otopite na pari. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i pospite iseckanim orasima. Uživajte!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAPRAVITE SVE POPULARNIJU POSLASTICU KOJA OSVAJA SVAKOG: Splitska torta bogatog ukusa (VIDEO)
25. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ČEMBERLEN TORTA: Raskošna poslastica, božanstvenog ukusa
12. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

TORTA MONAHINjINA TAJNA: Dezert koji ćete odmah poželiti da probate
27. 01. 2025. u 12:00Novosti online

BRZINSKI RECEPT ZA PLAZMA TORTU: Predlažemo vam da probate recept koja uspeva bukvalno svima
19. 01. 2025. u 11:00Novosti online

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

NISU ZDRAVE ZA SVE: Ko ne bi smeo da jede sardine
NUTRICIONISTI naglašavaju koliko je sardina korisna za zdravlje i da bi bilo dobro da se barem 2 puta nedeljno nađe na trpezi.
11. 03. 2025. u 13:33
Komentari (0)