NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE KROFNE: Kada ih budete probali, nećete verovati da u njima nema ni mleka, ni jaja

Новости онлине

21. 03. 2025. u 11:00

Ništa kao domaće krofne. A u vreme posta tu je ovaj recept, koji se ukusom ne razlikuje od mrsnog!

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Када их будете пробали, нећете веровати да у њима нема ни млека, ни јаја

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?

Sastojci:

  • Brašno 500 g
  • Suvi kvasac 1 kesica
  • Mlaka voda 250 ml
  • Šećer 100 g
  • Vanilin šećer 1 kesica
  • So prstohvat
  • Ulje 50 ml
  • Rendana korica limuna 1
  • Šećer u prahu za posipanje
  • Ulje za prženje

Priprema:

U velikoj posudi, pomešajte mlaku vodu, 1 kašiku šećera i suhi kvasac. Ostavite da odstoji oko 10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Dodajte preostali šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, ulje i rendanu koricu limuna (ako koristite). Postepeno dodavajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko, mekano testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, oko 1 sat ili dok ne udvostruči volumen.

Nakon što testo naraste, premesite ga kratko i razvaljajte ga na blago pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 1 cm. Koristite okrugli rezač ili čašu da izrežete krofne. Preostalo testo ponovo skupite, premesite i ponovo izrežite dok ne iskoristite sve.

U dubokoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pazite da ulje nije previše vrelo kako krofne ne bi izgorele spolja a ostale nepečene iznutra. Pažljivo stavite krofne u vrelo ulje i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 2-3 minuta po strani. Izvadite pržene krofne i stavite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja.

Kada se krofne malo ohlade, posipajte ih šećerom u prahu pre serviranja. Poslužite krofne dok su još sveže i tople. Mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi nekoliko dana.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub