NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE KROFNE: Kada ih budete probali, nećete verovati da u njima nema ni mleka, ni jaja
Ništa kao domaće krofne. A u vreme posta tu je ovaj recept, koji se ukusom ne razlikuje od mrsnog!

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?
Sastojci:
- Brašno 500 g
- Suvi kvasac 1 kesica
- Mlaka voda 250 ml
- Šećer 100 g
- Vanilin šećer 1 kesica
- So prstohvat
- Ulje 50 ml
- Rendana korica limuna 1
- Šećer u prahu za posipanje
- Ulje za prženje
Priprema:
U velikoj posudi, pomešajte mlaku vodu, 1 kašiku šećera i suhi kvasac. Ostavite da odstoji oko 10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Dodajte preostali šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, ulje i rendanu koricu limuna (ako koristite). Postepeno dodavajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko, mekano testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, oko 1 sat ili dok ne udvostruči volumen.
Nakon što testo naraste, premesite ga kratko i razvaljajte ga na blago pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 1 cm. Koristite okrugli rezač ili čašu da izrežete krofne. Preostalo testo ponovo skupite, premesite i ponovo izrežite dok ne iskoristite sve.
U dubokoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pazite da ulje nije previše vrelo kako krofne ne bi izgorele spolja a ostale nepečene iznutra. Pažljivo stavite krofne u vrelo ulje i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 2-3 minuta po strani. Izvadite pržene krofne i stavite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja.
Kada se krofne malo ohlade, posipajte ih šećerom u prahu pre serviranja. Poslužite krofne dok su još sveže i tople. Mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi nekoliko dana.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA POSNE KNEDLE SA ŠLjIVAMA: Prave se lako, a pojedu očas posla
10. 03. 2025. u 15:00

TUFAHIJE, BAŠ KAO KOD NAŠIH BAKA: Recept za omiljeni desert sa jabukama i orasima
07. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić

RECEPT ZA ŠPANSKI KREM: Bogat ukus limuna i cimeta, toliko sladak da ćete ga odmah zavoleti
03. 03. 2025. u 12:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)