NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE KROFNE: Kada ih budete probali, nećete verovati da u njima nema ni mleka, ni jaja

Новости онлине

21. 03. 2025. u 11:00

Ništa kao domaće krofne. A u vreme posta tu je ovaj recept, koji se ukusom ne razlikuje od mrsnog!

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Када их будете пробали, нећете веровати да у њима нема ни млека, ни јаја

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?

Sastojci:

  • Brašno 500 g
  • Suvi kvasac 1 kesica
  • Mlaka voda 250 ml
  • Šećer 100 g
  • Vanilin šećer 1 kesica
  • So prstohvat
  • Ulje 50 ml
  • Rendana korica limuna 1
  • Šećer u prahu za posipanje
  • Ulje za prženje

Priprema:

U velikoj posudi, pomešajte mlaku vodu, 1 kašiku šećera i suhi kvasac. Ostavite da odstoji oko 10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Dodajte preostali šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, ulje i rendanu koricu limuna (ako koristite). Postepeno dodavajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko, mekano testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, oko 1 sat ili dok ne udvostruči volumen.

Nakon što testo naraste, premesite ga kratko i razvaljajte ga na blago pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 1 cm. Koristite okrugli rezač ili čašu da izrežete krofne. Preostalo testo ponovo skupite, premesite i ponovo izrežite dok ne iskoristite sve.

U dubokoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pazite da ulje nije previše vrelo kako krofne ne bi izgorele spolja a ostale nepečene iznutra. Pažljivo stavite krofne u vrelo ulje i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 2-3 minuta po strani. Izvadite pržene krofne i stavite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja.

Kada se krofne malo ohlade, posipajte ih šećerom u prahu pre serviranja. Poslužite krofne dok su još sveže i tople. Mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi nekoliko dana.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MNOGI NE ZNAJU I drugi Oliverin muž bio je poznati GLUMAC i najveća ljubav njene koleginice: Znala je da me voleo

MNOGI NE ZNAJU I drugi Oliverin muž bio je poznati GLUMAC i najveća ljubav njene koleginice: "Znala je da me voleo"

OVA nedelja posvećena je legendi domaćeg glumišta, Oliveri Marković. Čuvena umetnica rođena je 3. maja 1925. godine, a i danas nosi titulu jedna od najznačajnijih glumica srpske pozorišne i filmske scene. Tokom duge i plodne karijere, ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj umetnosti, ali i u emotivnim pričama koje su je pratile izvan reflektora.

07. 05. 2025. u 09:38

Komentari (0)

SASTANCI SU KORPORATIVNI TRENUTAK ISTINE: Goran Vučetić iz Mozzart - a održao novo predavanje u Srpskoj asocijaciji menadžera