MALO DRUGAČIJE BAJADERE: Sa keksom i dve vrste čokolade,a svaki zalogaj donosi bogat i kremast ukus
Ako volite bogat ukus čokolade i jednostavne deserte bez pečenja, ove lažne bajadere će vas oduševiti. Savršena kombinacija keksa, banana i dve vrste čokolade čini ih brzom i ukusnom poslasticom za svaku priliku.

foto: Printscreen/Youtube/ Easy & Tasty with Elena
Sastojci:
- 400 g mlevenog keksa
- 3 banane
- 400 g tamne čokolade
- 30 g bele čokolade
- Kalup za pečenje (20x20 cm)
Priprema:
Ako volite bogat ukus čokolade i jednostavne deserte bez pečenja, ove lažne bajadere će vas oduševiti. Savršena kombinacija keksa, banana i dve vrste čokolade čini ih brzom i ukusnom poslasticom za svaku priliku.
Banane izgnječite viljuškom i pomešajte ih sa mlevenim keksom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Kalup obložite papirom za pečenje i utisnite smesu od keksa i banana u ravnomeran sloj. Stavite u frižider dok pripremate čokoladni preliv.
Tamnu čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa jednu polovinu prelijte preko podloge. Ostavite u frižideru 10 minuta da se blago stegne. Izvadite iz friždera pa na drvenoj dasci okrenite kolač naopako da podloga bude gore pa je prelijte ostatkom čokoladnog preliva. Belu čokoladu otopite i pomoću kašike ili kese sa sitnim otvorom napravite šare preko tamne čokolade. Ostavite kolač u frižideru najmanje 30 minuta, zatim ga isecite na kocke i poslužite.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NE MOŽE DA SAKRIJE TUGU: Darko Lazić potpuno slomljen, javno se oglasio (FOTO)
PEVAČ se prisetio svog pokojnog oca...
28. 04. 2025. u 19:35
Komentari (0)