MALO DRUGAČIJE BAJADERE: Sa keksom i dve vrste čokolade,a svaki zalogaj donosi bogat i kremast ukus

Новости онлине

06. 04. 2025. u 14:30

Ako volite bogat ukus čokolade i jednostavne deserte bez pečenja, ove lažne bajadere će vas oduševiti. Savršena kombinacija keksa, banana i dve vrste čokolade čini ih brzom i ukusnom poslasticom za svaku priliku.

МАЛО ДРУГАЧИЈЕ БАЈАДЕРЕ: Са кексом и две врсте чоколаде,а сваки залогај доноси богат и кремаст укус

foto: Printscreen/Youtube/ Easy & Tasty with Elena

Sastojci:

  • 400 g mlevenog keksa
  • 3 banane
  • 400 g tamne čokolade
  • 30 g bele čokolade
  • Kalup za pečenje (20x20 cm)

Priprema:

Ako volite bogat ukus čokolade i jednostavne deserte bez pečenja, ove lažne bajadere će vas oduševiti. Savršena kombinacija keksa, banana i dve vrste čokolade čini ih brzom i ukusnom poslasticom za svaku priliku.

Banane izgnječite viljuškom i pomešajte ih sa mlevenim keksom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Kalup obložite papirom za pečenje i utisnite smesu od keksa i banana u ravnomeran sloj. Stavite u frižider dok pripremate čokoladni preliv.

Tamnu čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa jednu polovinu prelijte preko podloge. Ostavite u frižideru 10 minuta da se blago stegne. Izvadite iz friždera pa na drvenoj dasci okrenite kolač naopako da podloga bude gore pa je prelijte ostatkom čokoladnog preliva. Belu čokoladu otopite i pomoću kašike ili kese sa sitnim otvorom napravite šare preko tamne čokolade. Ostavite kolač u frižideru najmanje 30 minuta, zatim ga isecite na kocke i poslužite.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAŽI ŽIKI: Japanski horoskop je prorekao Trampov uspeh