TORTA OD JAGODA: Izdašna i preukusna, svi će vam tražiti recept
Ovaj recept obavezno zapišite, možete ga iskoristiti u bilo kojoj prilici, jer svi obožavaju ovaj slatkiš.

Foto: Shutterstock
Sastojci (za 10 osoba):
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 4 dl slatke pavlake
- 2 vanil-šećera
- 1 dl soka od jagode
- 2 kašike ulja
- 1 kg jagoda
Priprema:
Belanca odvojiti od žumanaca, te ih umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći sve vreme.
U sneg od belanaca umešati žumanca i brašno, pa polako promešati varjačom. Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu, pa peći 20 minuta na 200 °C.
Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi, a potom izdubiti sredinu piškote i iseći na kockice.
Većinu jagoda iseći na kocke, a manji deo ostaviti za dekoraciju. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Kockice piškota poprskati sokom od jagoda, pomešati sa 2/3 šlaga od slatke pavlake, vanil-šećerom i seckanim jagodama.
Pripremljenu masu sipati u izdubljenu koru, te staviti u frižider da se stegne.
Stegnutu tortu dekorisati preostalim šlagom i jagodama.
(krstarica)
Preporučujemo

TORTA SA GRIZOM, PUDINGOM I PIŠKOTAMA: Kremasta, jeftina, ne peče se
01. 04. 2025. u 13:00

RECEPT ZA VASINU TORTU: Nema lepše, ni ukusnije torte - nenadmašna je (VIDEO)
24. 03. 2025. u 11:30

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)