PUNJENE KROFNE: Vazdušaste i bogate najkremastijim vanil kremom, poslastica kojoj niko ne može da odoli

Новости онлине

27. 04. 2025. u 14:30

Najmekše krofne punjene vanil kremom koje ste ikada probali.

ПУЊЕНЕ КРОФНЕ: Ваздушасте и богате најкремастијим ванил кремом, посластица којој нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Sastojci:

za testo:

  • Brašno 500 g
  • Suvi kvasac 1 kesica
  • Mleko 250 ml
  • Žumanca 2
  • Jaje 1 celo
  • Šećer 60 g
  • Vanil šećer 1 kesica
  • Omekšali puter 50 g
  • So prstohvat
  • Korica limuna 1
  • Ulje za prženje po potrebi

Za punjenje (vanilin krem):

  • Mleko 500 ml
  • Žumanca 2
  • Gustin 2 kašike
  • Šećer 100 g
  • Vanilin šećer 1 kesica
  • Puter 30 g

Priprema:

U mlako mleko dodajte kvasac i kašičicu šećera, ostavite da zapeni 10 minuta. Umutite jaja, žumanca, šećer, vanilu, koricu limuna i so. Dodajte nadošli kvasac i postepeno dodajte brašno, pa umesite meko, glatko testo. Na kraju dodajte puter i mesite dok se potpuno ne upije (oko 10 minuta). Pokrijte i ostavite da naraste jedan sat, dok ne udvostruči volumen. Razvucite testo na debljinu 1–1.5 cm, pa modlom (čašom) vadite krofne. Pokrijte i ostavite da narastu još 20–30 minuta. Pržite u dubokom ulju (ulje ne sme biti prevruće – testirajte čačkalicom ili komadićem testa). Pržite sa obe strane do zlatno-smeđe boje. Vadite na ubrus.

Umutite žumanca, šećer i gustin sa malo mleka. Ostatak mleka zagrejati sa vanilin šećerom. Sipati smesu u vrelo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Dodati puter i mešati dok se ne istopi. Ohladiti. Ohlađene krofne napunite kremom pomoću šprica ili poslastičarskog džaka. Posuti šećerom u prahu po vrhu.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub