ATRAKTIVNO IZGLEDA, A TEK ŠTO JE UKUSAN: Mramorni kolač
Uz jutarnju kafu ili toplo mleko za večeru, ovaj kolač je pravi izbor za vas. Ne brinite, nije tvrd kao mramor, samo tako izgleda, a mek je kao duša.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 125 ml mleka
- 100 g crne čokolade
- 12 g praška za pecivo
- kašičica tečne arome vanile
- 200 g šećera
- 200 g maslaca + plus 20 g za podmazivanje
Odvojite žumanca od belanaca. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom. Umutite maslac sa šećerom, pa pomalo dodavajte toplo mleko. Uz neprestano mešanje u tu smesu dodajte jedno po jedno žumance, u razmacima oko jednog minuta. Ne prekidajte sa mešanjem pa dodajte brašno sa praškom za pecivo. Umutite belanca u čvrst šne. Razdvojte testo napola, u dve posude. U jednu sipajte tečnu aromu vanile i dobro sve ručno izmešajte. U drugu polovinu testa dodajte istopljenu čokoladu, pa ga takođe ručno izmešajte. Zatim u testo od vanile ručno umešajte trećinu šnea od belanaca, a ostatak u čokoladno testo. Podmažite kalup sa 20 g maslaca i pospite ga sa malo brašna, pa ga napunite tako da testo od vanile bude u sredini kolača. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 75 minuta. Proverite, za svaki slučaj, brzim ubodom oštrog noža da li je kolač pečen.

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00
Komentari (0)