TAKO JEDNOSTAVNO, A TAKO UKUSNO! Brza banana torta sa bogatim filom
IDEALAN je izbor za sve koji vole slatkiše s voćnom notom i raskošnim slojevima - pravi desert za posebne prilike.

Foto Profimedia
Ova torta od banane je savršena kombinacija sočnog biskvita, slatkog karamel fila i bogatog puter-krema.
Sastojci:
Za biskvit:
* Banane, 3 zrele
* Šećer, 200 g
* Jaja, 2
* Ulje, 100 ml
* Vanilin šećer, 1 kašičica
* Brašno, 250 g
* Prašak za pecivo, 1 kašičica
* So, prstohvat
Za karamel fil:
* Šećer, 100 g
* Puter, 50 g
* Slatka pavlaka, 100 ml
Za puter-krem:
* Omekšali puter, 150 g
* Šećer u prahu, 200 g
* Mleko, 1 kašika
* Vanila, po želji
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, banane i vanilu. Umešajte brašno, prašak za pecivo i so - sve sjedinite. Sipajte smesu u kalup i pecite na 180°C oko 35 minuta.
Za karamel: istopite šećer na laganoj vatri, dodajte puter, pa pavlaku - kuvajte dok se ne zgusne.
Za krem: umutite puter sa šećerom u prahu, dodajte mleko i vanilu. Ohlađeni biskvit presecite, premažite karamelom i puter-kremom. Ukrasite bananama.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte
PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.
30. 09. 2025. u 20:58

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)