MALO DRUGAČIJI OD "OBIČNOG": Tiramisu sa pudingom
Ne znamo šta bi Italijani rekli o ovoj modifikovanoj verziji popularnog tiramisua, ali znamo da se svima koji su je probali izuzetno dopala!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 450-500 g piškota
- 1 l mleka
- 12 kašika šećera
- 2 čaše kisele pavlake
- 125 g putera ili margarina
- 25 g instant kapućina u prahu
- 2 kesice šlag pene
- 4 kesice pudinga od vanile
Još:
- oko 500 ml skuvane, jake turske kafe, za umakanje piškota
Od mleka odvojite količinu koja je potrebna da razmutite puding, a u ostatak dodajte šećer i stavite da provri. Skuvajte puding, sklonite ga sa vatre i odmah u njega umešajte kiselu pavlaku. Kad se ohladi, dodajte prethodno umućen puter ili margarin.
Skuvajte jaku tursku (domaću) kafu, duplo jaču nego što biste inače, pa je ohladite i procedite. Piškote na tren potopite u kafu, pa poređajte na tacnu jedan red. Zatim preko nanesite pola krema, pa ponovite postupak sa piškotama. Premažite ih drugom polovinom krema. Izmiksajte šlag prema uputstvu sa kesice, dodajte instant kapućino i dobro umutite. Time premažite gornji krem, pospite kafom ili kapućinom u prahu, ohladite i poslužite.
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
KAKO DANAS IZGLEDA ALjOŠA VUČKOVIĆ Glumica objavila snimak iz pozorišta: "Veliki i dobri naš!"
GLUMICA Dragana Mićalović dirnula je pratioce objavom na društvenim mrežama, gde je podelila emotivan snimak legendarnog glumca Aljoše Vučkovića iz pozorišta. Na videu se vidi kako glumac peva na sceni.
28. 12. 2025. u 08:48
Komentari (0)