MALO DRUGAČIJI OD "OBIČNOG": Tiramisu sa pudingom
Ne znamo šta bi Italijani rekli o ovoj modifikovanoj verziji popularnog tiramisua, ali znamo da se svima koji su je probali izuzetno dopala!

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 450-500 g piškota
- 1 l mleka
- 12 kašika šećera
- 2 čaše kisele pavlake
- 125 g putera ili margarina
- 25 g instant kapućina u prahu
- 2 kesice šlag pene
- 4 kesice pudinga od vanile
Još:
- oko 500 ml skuvane, jake turske kafe, za umakanje piškota
Od mleka odvojite količinu koja je potrebna da razmutite puding, a u ostatak dodajte šećer i stavite da provri. Skuvajte puding, sklonite ga sa vatre i odmah u njega umešajte kiselu pavlaku. Kad se ohladi, dodajte prethodno umućen puter ili margarin.
Skuvajte jaku tursku (domaću) kafu, duplo jaču nego što biste inače, pa je ohladite i procedite. Piškote na tren potopite u kafu, pa poređajte na tacnu jedan red. Zatim preko nanesite pola krema, pa ponovite postupak sa piškotama. Premažite ih drugom polovinom krema. Izmiksajte šlag prema uputstvu sa kesice, dodajte instant kapućino i dobro umutite. Time premažite gornji krem, pospite kafom ili kapućinom u prahu, ohladite i poslužite.

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte
PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.
30. 09. 2025. u 20:58

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

OGLASILA SE BILjA NAKON RASTANKA OD ACE ILIĆA: "Videću kako vreme prolazi..."
IAKO rastavljeni, Bilja i Aca imaju veliki razlog za slavlje.
01. 10. 2025. u 12:20
Komentari (0)