MANGO ČIZKEJK: Tropska svežina na vašem tanjiru

Novosti online

23. 07. 2025. u 19:00

Ako tražite savršen letnji desert koji spaja kremastu teksturu i osvežavajući ukus, mango čizkejk je pravi izbor. Lagan, aromatičan i vizuelno primamljiv, ovaj kolač donosi dah egzotike u svaku priliku – od svečanih proslava do običnih porodičnih ručkova.

МАНГО ЧИЗКЕЈК: Тропска свежина на вашем тањиру

Klub "Nana" ispred kog se dogodio zločin /Uhapšeni Nedeljko Grbović - Arhiva Novosti

Mango čizkejk

Sastojci

Kora

  • 300 gr plazme
  • 180 gr putera
  • Fil
  • 400 gr sitnog sira
  • 150 gr šećera
  • sok od pola limuna
  • 1 konzerva mango pirea-400 gr
  • 1 želatin 
  • 300 ml slatke pavlake

Preliv

  • 70 ml vode
  • mango pire 400 gr
  • 50 gr šećera
  • 15 gr želatina 
  • 60 ml vode 

Priprema

Na dno kalupa utapkajte koru, zatim pripremite fil. Sitan sir prebacite u činiju, dodajte 150 gr šećera, malo limunovog soka i mešajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Uzmite konzervu manga i ručnim mikserom napravite pire. Sipajte pire od manga u smesu od sira i lepo promešajte. Pomešajte želatin i malo vode i ostavite 10 minuta. Za to vreme umutite slatku pavlaku. Želatin stavite u posudu sa vrelom vodom i mešajte dok se ne rastopi. Zatim ga  dodajte u umućen krem sa mangom i tu dodajte i umućenu slatku pavlaku. Fil premažite preko kore i ostavite u frižider na sat vremena. 

Preliv

Sipajte 70 ml vode i 400 gr mango pirea i 50 gr šećera, promešajte i ostavite da se zagreje. Sa strane pomešajte 15 gr želatina i 60 ml vode   i ostavite da nabubri. Sirup je spreman i prebacite ga u vatrostalnu posudu. Dodajte nabubreli želatin i brzo promešajte. Ostavite preliv da se prohladi 10 minuta. Zatim ga prelijte preko ohlađenog čiz kejka. Ostaviti da se hladi 4 sata.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CEO SVET SE SMEJE ZVEZDINOM GOLU, ALI... Evo zašto loše nacrtana VAR linija nije poništila pogodak za pobedu na Gibraltaru