Koh sa svežim voćem
Nežan, vazdušast i savršeno sočan – koh od griza sa svežim kupinama i borovnicama! Klasičan dezert s voćnim dodirom koji ga čini još osvežavajućim i lepšim za oko i nepce.
FOTO: Novosti
Sastojci
Za koh:
8 jaja
8 kašika šećera
9 kašika pšeničnog griza
Za preliv:
1 l mleka
2 vanil šećera
6 kašika šećera
Priprema
Koh se vrlo jednostavno i brzo sprema, zato prvo treba uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Odvojite žumanca od belanaca. Belanca dobro umutite mikserom, pa u čvrst sneg postepeno dodajte 8 kašika šećera. Mutite i dalje mikserom, da se šećer dobro sjedini. Dodajte žumanca i 9 kašika griza. Sad polako i pažljivo sve izmešajte špatulom, pa sipajte u podmazan pleh i brašnom posut pleh.
Stavite u zagrejanu rernu, i odmah smanjite temperaturu na 180 stepeni.
Koh je ispečen za oko 15 minuta.
Mleko za prelivanje kuva se dok se koh još peče, zajedno sa šećerom i 2 kesice vanilin šećera.
Čim se ispeče, još vruć koh preliti vrelim mlekom, ali polako ga zalivajući.
Posluživanje
Ostaviti da se dobro ohladi, tada je najlepši. Poslužiti sa malo voća, po želji...kupine, borovnice...
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"NIJE ZASLUŽILA DA JOJ SE OVO DESI": Milša kroz suze o Miri Banjac i njenoj tragediji - jednu rečenicu koleginice pamtiće zauvek
GLUMICA Milica Milša ne krije da su ona i njen suprug, Žarko Jokanović, učinili sve da Miru Banjac vrate na scenu posle velike porodične tragedije koja ju je zadesila.
02. 11. 2025. u 10:23
Komentari (0)