ČOKOLADNI OREO KOLAČ: Recept za najbrži desert
Super kremasti desert, sa hrskavom oreo podlogom, bogatim čokoladnim kremom i glatkom ganaš kremom na vrhu — jednostavno je nemoguće zaustaviti se na jednom komadu!

FOTO: Novosti
- 300 gr Oreo keksa
- 125 gr otopljenog putera
Čokoladni krem
- 1 l mleka
- 3 pakovanja čokoladnog pudinga
- 6-7 kašika šećera
- 125 gr putera
- 100 gr čokolade
- 300 gr mlevenih oraha ili lešnika
Priprema
Oreo osnova
Prvo sameljite Oreo keksiće u blenderu. Dodajte otopljeni puter i dobro izmešajte dok se ne sjedine kao testo. Stavite smesu u pleh prečnika 28 cm dobro je pritiskajući da bude ujednačena i kompaktna.
Čokoladni krem
U duboku šerpu dodajte mleko, čokoladni puding i šećer. Mešajte na srednjoj vatri, bez prestanka, dok se krem ne zgusne i ne dobije meku teksturu. Kada se zgusne, sklonite sa vatre i odmah dodajte puter i čokoladu. Mešajte dok se potpuno ne otopi. Dodajte lešnike ili mlevene orahe i dobro promešajte.
Sklapanje
Prelijte vrući krem preko Oreo osnove i izgladite špatulom.
Čokoladni ganaš
U maloj šerpi zagrejte 150 gr čokolade sa 100 ml šlaga na laganoj vatri dok se ne otopi i ne postane glatko. Prelijte ovaj ganaš preko čokoladnog krema, pokrivajući celu površinu.
Hlađenje
Desert stavljamo u frižider na 2-3 sata, dok se dobro ne ohladi i ne dobije savršen oblik za sečenje.
Prijatno!

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)