UŽIVAM U SVOM POSLU: Ivana Milošević, dobitnik priznanja za najboljeg profesora lidera engleskog jezika na svetu

B. Borisavljević

11. 04. 2024. u 17:00

ONA je najbolja profesorka liderka engleskog jezika na svetu. Ivana Milošević, koja već 11 godina predaje đacima Matematičke gimnazije, prva je iz Srbije dobila ovo značajno priznanje koje dodeljuje Stejt depratment, a nedavno joj je uručeno na Floridi. O kakvom uspehu je reč govori i to što je pobedila u konkurenciji više od 5.000 predavača iz zemalja sa engleskog govornog područja.

УЖИВАМ У СВОМ ПОСЛУ: Ивана Милошевић, добитник признања за најбољег професора лидера енглеског језика на свету

Foto: Privatna arhiva

U razgovoru za "Novosti" Ivana kaže da ju je za najbolju nastavnicu lidera u svetu predložila Kancelarija za programe engleskog jezika Ambasada SAD u Beogradu. Nominivan može biti neko ko je imao uticaj u nastavi engleskog jezika, kako na učenike, tako i na nastavnike.

- To nije samo nastavnik koji radi u učionici nego i svi ostali projekti u kojima učestvuje, kao i obuke - objašnjava Ivana. - Član sam radne grupe Zavoda za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja za promene u nastavnom programu, koautor obuke od javnog interesa "Naši učenici u svetu kritičkog mišljenja i medijske pismenosti", predsednica Udruženja nastavnika engleskog jezika u Srbiji. Sve je sabrano i na osnovu toga sam dobila priznanje.

Foto: N. Skenderija

Ivana Milošević u redakciji "Novosti"

ČESTITKA

DIRNUTA sam čestitkom predsednice Skupštine Ane Brnabić. Stvarno nisam očekivala da će mi stići čestitka iz njenog kabineta. To je dokaz da se naš glas čuje i da smo značajni deo našeg društva - kaže profesorka Milošević.

Ivana je 17 godina u nastavi, a 11 za katedrom u Matematičkoj gimnaziji. Kaže da nije bilo uvek lako. U jednom periodu je radila čak u tri škole istog dana, iako ima troje male dece. Ali, nije joj bilo teško.

- Stvarno uživam u svom poslu. Moramo biti entuzijasti. Dobar nastavnik treba da voli svoj posao i da sa osmehom ulazi u učionicu. To je najvažnije - poručuje Ivana. - Kada uđete među đake puna srca, oni će vas prihvatiti. Ne morate biti najbolji profesor datog predmeta. Najbolji iz svoje profesije bi trebalo da rade sa decom. Jer, mi kao nastavnici utičemo i razvijamo tu decu, onda smo sigurni za budućnost koja dolazi. Nastavnik se mora stalno usavršavati, pratiti trendove, biti u korak sa tehnologijom.

Učenici iz odeljenja kome je razredni starešina kažu da je najstroža nastavnica u školi. Stroga, ali pravična.

- Volim da kažem mojim đacima da se ne zna zašto je nešto dobro. Ako radite posao koji volite, svakako ćete u jednom trenutku biti uspešni - ističe naša sagovornica.

Osim priznanja, deo nagrade je studijski boravak u SAD. Ivana je bila u Kanzas Sitiju, gde se upoznala sa novim programom nastave zasnovane na traumama, koji bi trebalo da zaživi i kod nas.

Najbolja profesorka na svetu je  i koordinator Ačes s programa u Srbiji, koji je za deset godina pohađalo više od 450 učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)