UHAPŠEN ŠUMOKRADICA KOD BRODA: Upaljenom motorkom nasrnuo na policajce

N. ĐURIĆ

03. 06. 2021. u 15:33

POLICIJSKI službenici Policijske uprave Doboj uhapsili su šumokradicu Bojana Lazića (32) iz Broda, koji se drznuo da, uz psovke i pretnje, nasrne na policajce upaljenom motornom pilom.

УХАПШЕН ШУМОКРАДИЦА КОД БРОДА: Упаљеном моторком насрнуо на полицајце

Foto: N. Đ.

Istovremeno, policija traga za njegovim ocem Branom Lazićem (57), koji je iz šume pobegao u nepoznatom pravcu.


Kako „Novosti“ saznaju, incident se odigrao u sredu u zaseoku šume Barice, brodske mesne zajednice Koraći. Zvuk motorke i seču u privatnoj šumi, policiji su prijavili meštani, koji kažu da su za njih Lazići po tome i svojoj bahatosti prava noćna mora, strah i trepet.

Iz policije navode da su odmah reagovali po prijavi „da nepoznata lica u privatnoj šumi na području opštine Brod vrše bespravnu seču šume“.

-Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Brod koji su na licu mesta zatekli lica inicijala B.L. i B.L., oba iz Broda, koja su uputila verbalne pretnje i pogrdne reči policijskim službenicima, a potom je B.L. sa upaljenom motornim pilom krenuo prema policijskim službenicima - saopštili su danas iz Policijske uprave Doboj.

U nastaloj drami, kako saznajemo, Lazići su se obuzdali tek kada su policajci zapretili vatrenim oružjem. Međutim, oni su se „oglušili na sva naređenja policijskih službenika i udaljili se sa lica mesta“.

-Policijski službenici su sustigli i lišili su slobode lice inicijala B.L. dok se za drugim licem još uvijek traga - naveli su iz policije.

Lazići su se po gustom i nepristupačnom šumskom predelu, ne obazirući se na šumske i putne prepreke, dali u beg na traktoru. U pomoć je pozvana i žandarmerija, čiji su pripadnici na oko dva kilometra od mesta incidenta uspeli da uhvate i uhapse mlađeg Lazića, a za njegovim ocem, koji je nestao u nepoznatom pravcu, se intezivno traga.

-Slobode je lišen B. L. iz Broda, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i krivično delo krađa - potvrdila nam je portparolka PU Doboj, Dragana Kerkez.
 

NA NOGAMA I ŽANDARMERIJA


U POTRAZI za starijim Lazićem B. L. na nogama su policijski službenici PS Brod, Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj, sanaju „Novosti“.
Istovremeno, u toku je i uviđaj a sa mesta incidenta, kako dokazi, uzeti su sekira i motorna pila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!