ŠMIT O SMENI DODIKA: Visoki predstavnik izbegavao odgovor - pa rekao da je optimista

S. M.

01. 09. 2021. u 14:52

INSTITUCIJE su tu da rade, izjavio je danas visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, komentarišući zahtev bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića za smenu srpskog člana Milorada Dodika zbog bojkota te institucije.

ШМИТ О СМЕНИ ДОДИКА: Високи представник избегавао одговор - па рекао да је оптимиста

Foto: Printskrin/ilustracija

Izrazio je očekivanje da će sve strane u BiH sesti da razgovaraju kako bi se, kaže, prevazišao taj problem. Šmit je na Bledu, gde učestvuje na Bledskom strateškom forumu, na pitanje Tanjuga da li će uvažiti zahtev Džaferovića i primeniti Bonska ovlašćenja, rekao da su “institucije tu da rade” i da očekuje da će svi koji učestvuju u njihovom radu pokazati odgovornost.

Šmit, međutim, nije konkretno odgovorio na ponovljeno pitanje da li će uvažiti zahtev Džaferovića.

– Veoma sam optimističan da ćemo svi zajedno sesti da razgovaramo i da ćemo naći način da rešimo te probleme, ali i ostale stvari, kao što su ekonomska pitanja i evropske integracije - rekao je Šmit.

Dodao je da očekuje da će to uroditi plodom i naglasio da narod u BiH “ne sme da trpi”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima