POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA: U Srebrenici obezbeđuju četiri stana za hitno zbrinjavanje ugroženih

V. N.

27. 02. 2023. u 14:49

U SREBRENICI se radi na tome da se obezbede četiri stana za hitno zbrinjavanje osoba koje trpe porodično nasilje i kojima je hitno potreban privremeni smeštaj, rekao je direktor Centra za socijalni rad Dragić Glišić.

ПОМОЋ ЖРТВАМА НАСИЉА: У Сребреници обезбеђују четири стана за хитно збрињавање угрожених

Foto: Srna

Opremaju se četiri garsonjere i jedna zajednička prostorija za te potrebe u staroj školi u Skelanima.

Glišić je rekao da će time opština Srebrenici biti među retkima u Republici Srpskoj koja će tako rešavati ove probleme, istakavši kako su učestale prijave porodičnog nasilja.

Centar za socijalni rad u Srebrenici je u prošloj godini imao više od 600 korisnika, a neku vrstu pomoći koristilo je 577 punoletnih građana.

Dodaje da u opštini novčanu pomoć od 170 KM za negu drugog lica prima 518 osoba.

POMOĆ

DRAGIĆ Glišić je istakao da opština Srebrenica direktno isplaćuje jednokratnu novčanu pomoć pojedincima, umesto da to obavlja Centar za socijalni rad.

- Uspeli smo da dobijemo 20 odsto sredstava predviđenih za tu namenu u opštinskom budžetu, da bi mogli efikasnije pomoći ranjivim kategorijama - rekao je Glišić.

- Tu pomoć primaju 43 osobe, koje su zavisne od pomoći drugog lica, u iznosu 220 KM i lica koja su delimično zavisna od drugog lica, koja dobijaju po 110 KM - izjavio je Glišić.

Glišić je precizirao da 33 osobe koriste ličnu invalidninu, a novčanu pomoć dobija i 38 maloletnika, i napomenuo da je potreba za socijalnom pomoći sve veća i da nastoje da pomognu svima.

On je napomenuo da imaju saradnju sa Međunarodnim forumom solidarnosti "Emaus" i "SOS dečijim selom", s ciljem sveobuhvatnijeg sagledavanja stanja i obezbeđivanja pomoći.

Osim pružanja pomoći ugroženima, Centar je obezbedio i novogodišnje paketiće deci iz siromašnih porodica, te za decu sa posebnim potrebama, dok se u saradnji sa Unicefom završava izrada veb-sajta i baze podataka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)