TREBINJE BILO DOMAĆIN: Skup direktora obrazovnih ustanova Srbije i Srpske

D.Curać

23. 03. 2023. u 07:00

GRAD Trebinje bilo je domaćin Međunarodnog savetovanja za direktore obrazovnih institucija iz Srbije i Hercegovine pod nazivom "Direktor ustanove - nosilac kvaliteta rada ustanove".

ТРЕБИЊЕ БИЛО ДОМАЋИН: Скуп директора образовних установа Србије и Српске

D. Curać

Kao jedan od predavača na ovom skupu, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Nataša Cvijanović održala je predavanje na temu "Liderstvo u obrazovanju".

- Važno je napomenuti da je svaka vrsta obuke i savetovanja jako bitna, ne samo za vaspitno-obrazovne radnike u nastavnom procesu, nego i za direktore. Direktori obrazovnih institucija nisu samo menadžeri, oni su i lideri u obrazovanju i oni su odgovorni za sam proces nastave, za administrativno-tehničke poslove i ono što je bitno naglasiti jeste timski rad, saradnja i komunikacija sa zaposlenima - rekla je Cvijanovićeva.

Branko Filipović, direktor Centra za stručno usavršavanje Šabac, jedan od organizatora savetovanja, istakao je da je cilj takvih seminara da se učesnici upoznaju sa svim promenama koje se dešavaju u obrazovnom sistemu, kako bi se poboljšao rad svake škole.

- Napravili smo veliki skup ove godine u Trebinju, imamo oko 130 učesnika iz Srbije i Hercegovine, koji su došli da se upoznaju i razmene iskustva. Sistemi obrazovanja u Srbiji i Srpskoj su slični i mislim da svi moramo raditi na unapređenju, moramo mnogo raditi sa decom kako bi više brinuli jedni o drugima, o okolini jer su se u velikoj meri okrenuli igranju igrica i druženju preko kompjutera - istakao je Filipović.

CENTRI ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE

TRODNEVNO Međunarodno savetovanje za direktore obrazovnih institucija organizovao je Centar za stručno usavršavanje Kikinda i Centar za stručno usavršavanje Šabac, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Učesnik Međunarodnog savetovanja je i direktor OŠ "Vuk Karadžić" u Trebinju Aleksandar Vukanović.

- Za ova tri dana upoznali smo se sa dostignućima na polju obrazovanja u Republici Srbiji i ovo je prilika da razmenimo iskustva. Predavanja su bila veoma kvalitetna, stekli smo nova znanja i iskustva, koja ćemo primeniti u svojim školama kako bismo unapredili sam proces nastave - rekao je Vukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna