ODLAZAK MILKE TOMIĆ: Žene heroine iz Međaša kod Bijeljine

V.Mitrić

19. 03. 2023. u 15:32

NA mesnom groblju u Međašima, kod Bijeljine, sahranjen je a Milka Tomić(68), koja je bila više od tri decenije neumorni aktivistkinja Dečje ambasade „Međaši“, koja se, od prvih do današnjih dana, bori za prava dece, ne samo u BiH, već i regionu, Evropi i svetu.

ОДЛАЗАК МИЛКЕ ТОМИЋ: Жене хероине из Међаша код Бијељине

foto v mitrić

Manifestacije DA „Međaši“, u njenom predratnom i poratnom sedištu, kraj Drine, godinama su bile nezamislice bez Milke, koja je ljubeći i voleći svoju decu, Dušicu i Tomu, a potom i unučad Teu Taru, snahu Smilju i uvek, kao svoja čeda, Miku, Svemira i Saru, pokazivala ljubav i brigu prema svoj deci sveti i dobrim ljudima.

- Iz Međaša, iz naše kuće, sa Dečje zemlje „M“ nikad niko nije otišao ni gladan, ne nezadovoljan, ni ljut i tako mora da bude -govorila bi često Milka saradnicima kada se organizuju, ovde, veliki skupovi o zaštiti dece od onog da treba mališani da budu zaštićeni prilikom hapšenja roditelja do inicijative da se u BiH i druge zemlje, gde nema uvede Alimentacioni fond.

Milka je bila sinonim žene i majke heroine u minulim teškim, često suludim i opakimim godinama. Ostala je čvrsta, snažna i uspravna sve dok je teška bolest nije salomila.

- Kad je osetila da su mali izgledi da preživi, zamolila me je da brinem o Tei i Tari, ali i o svim drugima i našoj i njenoj DA „Međaši“ -kaže Dušan Tomić, generalni sekretar DA „Međaši“. - Mada rođena u susednim Dvoromima, počivaće ovde gde joj je život odredio mesto, u Međašima, selu koju je, svim srcem, zavola i volela do zadnjeg daha, kao i sve nas koji smo, na bilo koji način, bili vezani za nju.Uspomene na Milku, biće uspomene da ženu i ličnost koja je svojim životom baš obeležila vreme, godine i decenije iza nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a