SLAVA UGLJEVIČKOG HRAMA KULTURE: Proslavili Svetog Ćirila i Metodija

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

24. 05. 2023. u 16:15

UGLjEVIČKI Centar za kulturu proslavio je krsnu slavu Ćirila i Metodija.

СЛАВА УГЉЕВИЧКОГ ХРАМА КУЛТУРЕ: Прославили Светог Ћирила и Методија

Foto:V Mitrić

Direktor ove kulturne ustanove Davor Marković čestitao  je svim zaposlenima slavu i poželeo da nastave dobar rad iz prethodnog perioda. Marković je istakao da je do sada u Centru za kulturu organizovano više od 600 kulturnih događaja te da je ostvarena saradnja sa kulturnim centrima sa obe obale reke Drine.

- Cilj je da održimo nivo kulturnih dešavanja, da nastavimo i dalje stazama uspeha -naglasio je Marković.

Umetnički direktor Predrag Vujević rekao je da su Sveti Ćirilo i Metodije zaštitni znak ove kulturne ustanove jer su oni utemeljivači slovenske kulture i pismenosti.

- Centar za kulturu u svom radu organizuje na godišnjem nivou 50 događaja. Trudimo se da u našoj lokalnoj sredini zastupimo sve segmente kulturnog života od pozorišta, galerijske delatnosti, promocije knjiga, koncerte muzike. Izdali smo i nekoliko knjiga od poznatih autora kao što je profesor Dragan Simeunović iz Beograda - rekao je Vujević.

On je najavio da će u narednom periodu Centar za kulturu raditi na poboljšanju kulturno-istorijskog turizma i da je u planu otvaranje muzeja rudarstva.

- Ovde imamo i stalnu etno-postavku, gde su izloženi predmeti koji su nekada korišćeni u domaćinstvima ovog kraja - dodao je Vujević.

Kum  slave bio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je čestitavši zaposlenima krsnu slavu istakao da je važno razvijati kulturu, njegovati običaje i tradiciju. U Centru za kulturu, podsetio je Perić, odvijaju se značajni kulturni događaji po kojima je Ugljevik prepoznatljiv širom regiona ali i Evrope.

Perić je najavio dalju podršku opštine Ugljevik ovoj kulturnoj ustanovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!