POMOĆ ZA USPEŠNE AKADEMCE: Opština Istočna Ilidža potpisala ugovore sa 48 studenata

M. REGOJE

26. 07. 2023. u 00:15

RUKOVODSTVO opštine Istočna Ilidža potpisalo je ugovore za stipendiranje sa 48 uspešnih studenata sa stalnim mestom boravka u toj opštini, kao i ugovor za stipendiranje učenika generacije SŠC "Istočna Ilidža", od po 1.000 KM, čime je nastavljena politika podrške mladim stanovnicima ove lokalne zajednice.

ПОМОЋ ЗА УСПЕШНЕ АКАДЕМЦЕ: Општина Источна Илиџа потписала уговоре са 48 студената

Foto: M. Regoje

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović istakao je da je opština izdvojila 49.000 KM za finansiranje stipendija koje će biti isplaćivane u mesečnim ratama do kraja godine.

- Istočna Ilidža u budžetu planira 100.000 KM za pomoć studentima sa područja lokalne zajednice, a neutrošena sredstva biće potrošena na 10 jednokratnih stipendija onima koji studiraju deficitarne fakultete - rekao je on.

Ova opština godišnje izdvaja oko 300.000 KM za omladinsku politiku.

Milica Kovačević, student Odseka za bilologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, zahvalila se na pomoći i naglasila da je ovo prva godina da prima stipendiju.

Posebna podrška lekarima

OPŠTINA Istočna Ilidža pruža podršku i studentima drugog ciklusa studija, kao i onim na doktorskim studijama.

- Posebno pažnju ulažemo u podršku mladim lekarima bolnice "Srbija" koji se školuju na specijalističkim studijama - ističe prvi čovek Istočne Ilidže.

- Studentski život je skup, naročito za studente koji nastoje da postignu dobre rezultate i zbog toga ne uspevaju da rade neki posao pored studiranja - rekla je ona.

Njegoš Paraš, student četvrte godine Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, rekao je da opštinsku stipendiju prima od početka studiranja, i tako umanjuje troškove studiranja.

Kako kaže, ovo je podrška i motiv mladim ljudima da se usavršavaju, ali i način da ostanu deo kolektiva ove opštine.

- Svaki student koji dobije priliku da bude stipendista opštine ima priliku da ostane u svojoj lokalnoj zajednici i tu gradi svoju budućnost - naglasio je Paraš.

Zadovoljna je i Marijana Stanić, student četvrte godine Fakulteta za zdravstvenu negu u Foči - smer za anestetičara je stipendista opštine Istočna Ilidža od početka studiranja.

glosa - Opština Istočna Ilidža u kalendarskoj godini izdvoji preko 300.000 KM za omladinsku politiku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja