POSTALI VELIKI DUHOVNI CENTAR: Ugljevik obeležio krsnu slavu - Svetu Petku (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

27. 10. 2023. u 12:40

POVODOM krsne slave Svete Petke, u Ugljeviku su održani svečana sednica, litija groz grad i liturgija.

ПОСТАЛИ ВЕЛИКИ ДУХОВНИ ЦЕНТАР: Угљевик обележио крсну славу - Свету Петку (ФОТО)

Foto: V. M.

Tom činu, kao i rezanju slavskog kolača, prisustvovali su, pored čelnika Ugljevika i ovdašnjih ljudi, mnogi gosti iz raznih delova Republike Srpske, regiona i rasejanja. Paleći slavsku sveću Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, svim sugrađanima  je poželeo srećnu slavu i izrazio radost se što je ovaj grad postao i veliki duhovni centar.

- U Ugljeviku se gradilo i radilo, od puteva, vodovoda, škola, seoskih domova, mostova - poručio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić na svečanoj sednici Skupštine opštine povodom krsne slave Svete Svete Petke Paraskeve. - Radimo i gradimo kako je najbolje. I ne gradimo samo infrastrukturu, već dajemo podsticaje našim privrednicima, najboljim đacima, studentima, talentima, sportistima, umjetnicima...Time izgrađujemo još dragocenije naše ljude, pomažući nam da unaprede svoj ali i život zajednice.

Optšina Ugljevik, istakao je Perić, ima najeftinije obdanište, ali i i grejanje, što je od velike važnosti za svaki kućni budžet.

- Naši kulturni i sportski kompleksi su za primer i mnogo većim sredinama, kao i naše škole, a odnosu prema borcima i porodicama palih naših div-junaka i ratnim vojnim invalidima imamo odnos kao niko na ovim prostorima .To svi znaju. Tu je stalna briga o našim penzionerima, koji su podigli Ugljevik i čitav kraj, i tako će vazda da bude kao i onim koji su u teškim socijalnim i materijalnim uslovima.Teško je i da se izbroji koliko smo socijalno ugroženih skućili u pravom smislu te reči-rekao je Perić. - Slavimo slavu, kao istinski pravoslavci, onako kako su činili naši preci, a ne da samo obeležavamo Petkovdan, jer narod ovog dela Republike Srpske, davno je srastao u veru svoju.

 

Dodao je da je Ugljevik danas „kolevka najvećih i najznačanijih izložbi, predstava, promocija i drugih kulturnih događanja, ali i privrednih i turističkih kao što je Sajam meda, šljiva i proizvoda od nje, koji je dobio internacionalni karakter.“

- Doživeli smo da uz svesrdnu pomoć i podršku Muzička škola „Kornelije Stanković“ uspe da iznedri ove godinama najveće svetske festivale harmonike, a ove godine i Svetski kup harmonike. Ko se takvim i svim drugim postignutim rezultatima ne bi radovao – dodao je Perić

Medalje i priznanja nagrađenima, povodom krsne slave opštine Ugljevik – Svete Petke, dodelili su načelnik opštine Vasilije Perić i predsednik Skupštine opštine Zoran Lazić.

Zlatne medalje „Filip Višnjić” uručene su učenicima generacija, Teodori Manojlović, Ivani Radić, Raji Todorović, Ljubici Đokić, Vuku Stankić, ovu medalju dobila je i učenica Katarini Pajić za postignute rezultete iz oblasti obrazovanja kao i njena nastavnica Katarina Radovanović, te učiteljica Ivana Jovičić i Slaviši Jović iz oblasti kulture.

Zlatne značke opštine Ugljevik dobili su Cvjetana Dragonjić, Ratko Đurković, Cvjetko Ćirić, Aleksandar Sofić, Stefan Đukić, Sara Mićić, Goran Benović kao i Auto škola „Cvale“ i Auto škola „Mile“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo