DODIK: Skandalozno pismo britanskog ambasadora vrhunac drskosti i opasnog delovanja

Tanjug

19. 01. 2024. u 13:41

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik oštro je danas kritikovao ponašanje britanskog ambasadora u BiH Džulijana Rajlija i poručio da neće uređivati šta će i kako će raditi mediji u Republici Srpskoj, pruživši istovremeno punu podršku glavnoj i odgovornoj urednici Alternativne televizije (ATV) Milijani Kos i zaposlenima.

ДОДИК: Скандалозно писмо британског амбасадора врхунац дрскости и опасног деловања

Foto: Tanjug

Dodik je naveo da je Rajlijevo skandalozno pismo upućeno ATV-u vrhunac drskosti i krajnje opasnog delovanja, koje neće biti tolerisano. Dodik kaže da ambasador Velike Britanije, za razliku od njegovih prethodnika koji su na dnevnoj bazi upućivali pretnje predstavnicima Srpske, preti i medijima i obraća se s listom zahteva o tome kako bi trebalo da se izveštava o sumnjivim aktivnostima njegovog osoblja.

- Svojim opasnim radnjama u BiH, Britanci su se duboko kompromitovali i potpuno je jasno da bi ambasador želeo da sve to zataška, ali ne može i neće ućutkati ni medije ni zvaničnike Srpske - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

On je podsetio da su institucije Republike Srpske zbog takvog delovanja već preduzele akcije i prekinule komunikaciju s ambasadorima čije štetno delovanje narušava odnose među narodima u BiH i koji, kako kaže, svojim vršljanjem samo prave nered.

Uz podršku Kosovoj i zaposlenima na ATV-u koji su, dodaje on, 'bili izloženi Rajlijevom divljanju" jer nisu dozvolili da ih zastraše pretnje "bahatog i isfrustriranog ambasadora", nego su profesionalno i odgovorno obavljali svoj posao.

Ambasador Velike Britanije u BiH Džulijan Rajli uputio je pismo glavnoj i odgovornoj urednici ATV-a Milijani Kos u kojem je, između ostalog, naveo da je "zabrinut" zbog priloga ATV-a od 16. januara u vezi sa sankcijama koje je Velika Britanija uvela marketinškoj agenciji Mania jer je bila angažovana u organizaciji proslave Dana Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)