BURNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA TREBINJA: Izbori i investicije?

D. Curać

22. 02. 2024. u 07:18

ŽUČNA rasprava vođena je na poslednjoj sednici Skupštine grada Trebinja, a posebno prilikom razmatranja godišnjeg plana rada gradonačelnika Mirka Ćurića i Gradske uprave, koji je usvojila skupštinska većina. Kako je naveo Ćurić, zadatak Gradske uprave je da definiše rešenja za ključna pitanja u svim oblastima života i rada u Trebinju, na temelju Strategije razvoja grada od 2018. do 2027.

БУРНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ТРЕБИЊА:  Избори и инвестиције?

D. Curać

Dragica Marinković, urednik

- Osnovni cilj u ovoj godini je efikasno pružanje usluga građanima i pravnim licima, kroz pojednostavljene i efikasne procedure - istakao je Ćurić.

Prema njegovim rečima, Grad Trebinje sa Razvojnom agencijom Tredea i Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj, za 2024. aplicirao je na najveći broj međunarodnih projekata do sada.

- Aplicirali smo na ukupno njih 11, a ako se svi podrže, ukupna vrednost finansijske podrške za Grad Trebinje je 6,6 miliona KM. Projekti se tiču održivog turizma, saradnje sa Crnom Gorom i Hrvatskom, a učešće grada na tim projektima je minimalno - dodao je Ćurić.

Ćurić je naveo i važnost izgradnje nove Bolnice, koju finansira Vlada RS, kao i apliciranje Grada za nagradu "Evropski grad sporta za 2025", izgradnju Kongresnog centra i sportske dvorane u gradu.

Nedostaje stručni kadar

SAŠA Borjan, odbornik Narodnog fronta, ocenio je kao pozitivnim izgradnju nove bolnice. Ipak, smatra da taj projekat nije definisao najvažanije, a to je kadar.

- Brine me kako će biti organizovan sistem zdravstvene zaštite u novoj bolnici, imamo li stručne ljude - istakao je Borjan.

Na drugoj strani, odbornici opozicije smatraju da je godišnji plan Gradske uprave usmeren u predizborne svrhe, pošto se u oktobru održavaju lokalni izbori. Kako su naveli, nisu protiv razvoja, ali jesu protiv kreditnog zaduženja.

- Treba da se gradi, međutim, zar je potrebno da se zadužujemo sa dva kredita po pet miliona KM - pita se Duško Ninković iz Liste "Za pravdu i red".

D. Curać

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo