LAKŠE DO KROVA NAD GLAVOM: GradTrebinje potpisao ugovore sa deset porodica

D.Curać

24. 02. 2024. u 07:15

GRADONAČELNIK Trebinja Mirko Ćurić potpisao je kupoprodajne ugovore sa deset stanovnika tog grada, koji su putem javne licitacije kupili građevinske parcele za izgradnju individualnih objekata u rejonu Prljače, u trebinjskom naselju Gorica.

ЛАКШЕ ДО КРОВА НАД ГЛАВОМ: ГрадТребиње потписао уговоре са десет породица

Foto Grad Trebinje

Radi o projektu kojim Gradska uprava daje određene subvencije, a time olakašava izgradnju stambenih objekata.

Nikola Barzut i njegova buduća supruga Aleksandra počinju graditi zajednički dom i, kako kažu, ostaju u Trebinju.

- Cena rente i građevinske dozvole je niža 50 odsto, a cena placa je bila povoljna. Nadamo se da ćemo i dalje imati dobru saradnju sa Gradskom upravom - rekao je Nikola.

Nikola Sorajić, koji je sa suprugom i decom podstanar 14 godina, kaže da mu je Gradska uprava izašla u susret da počne da gradi svoju kuću i ostane u svom gradu, zahvaljujući pogodnostima koje su ponudili, a slično je istakao i Miljan Sarić koji se u Trebinje doselio pre pet godina iz Višegrada.

Odluka o popustima

GRAD Trebinje je na sednici Skupštine grada doneo odluku da se uvedu popusti na rentu i uređenje građevinskog zemljišta od treće do šeste zone, a za one koji grade do 200 metara kvadratnih korisnog prostora, odnosno objekte za individualno stanovanje.

Prema rečima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, Gradska uprava radiće i na tome da se ubrza dobijanje sve potrebne dokumentacije za izgradnju kuća.

- Gde god imamo placeve na raspologanju, a u vlasništvu su RS i treba ih preneti na Grad, da bi ih mogli dati na licitaciju, to ćemo i uraditi. Veoma važno je da prilikom licitacija nije bilo povećavanja cena zemljišta, pa je cena u trećoj gradskoj zoni bila oko 50 KM po metru kvadratnom. Popusti od 50 odsto su na rentu i uređenje građevinskog zemljišta i mogu se platiti na rate. Očekujem da će ovo biti pozitivan primer u stvaranju uslova da ljudi ostaju u svom Trebinju, Hercegovini i Srpskoj - rekao je Ćurić.

Pozvao je sve sugrađane, koji su zainteresovani da grade da se jave, jer kako je rekao, Gradska uprava je 24 časa na raspolaganju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo