AMBASADOR SRBIJE U BiH U PRVOJ ZVANIČNOJ POSETI LOKALNIM ZAJEDNICIMA: Trebinje ima podršku Srbije

D.Curać

02. 03. 2024. u 00:09

AMBASADOR Srbije u BiH, Ivan Todorov, boravio je u prvoj zvaničnoj poseti gradu Trebinju, gde je razgovarao sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem.

АМБАСАДОР СРБИЈЕ У БиХ У ПРВОЈ ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦИМА: Требиње има подршку Србије

D. Curać

Todorovu je ovo bila i prva poseta nekoj od lokalnih zajednica od kada je imenevan za ambasadora u BiH, što je prema rečima Ćurića, veliko zadovoljstvo.

- Naš grad organizuje brojne kulturne i sportske manifestacije, a dogovorili smo se da ove vrste događaja podrži Ambasada Srbije. Takođe, ambasadora sam upoznao i sa projektima koje je u Trebinju finansirala Vlada Srbije. Očekujemo da i u narednom periodu Vlada Srbije nastavi sa podrškom Trebinju. Za rekonstrukciju Starog grada obećana su dva miliona evra, do sada je utrošeno oko 800.000, a nadamo se da će i preostalih 1,2 miliona evra uskoro biti raspoloživo - rekao je Ćurić.

Ambasador Todorov se zahvalio gradonačelniku Ćuriću na gostoprimstvu, navodeći da se Trebinje mnogo promenilo na lepše i bolje.

Podrška brojnim projektima

ZAHVALjUJUĆI donacijama Srbije, u Trebinju su poslednjih godina realizovani brojni projekti. Za vrtić "Srbija" u naselju Gorica Vlada Srbije je izdvojila oko 500.000 evra, a izdvojeno je 400.000 evra za izgradnju Duhovnog centra u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog. Srbija je obezbedila i 100 miliona evra za trebinjski aerodrom, koji još uvek čeka neophodne dozvole.

- Ovde sam bio kao reprezentativac Jugoslavije u džudu 1985. godine. Oduševljen sam gradom i svim promenama. Posebno nas veže Jovan Dučić. Grad će imati podršku Ambasade, a imajući u vidu da sam tek mesec dana ambasador, nadam se da ćemo u perspektivi sve ove projekte o kojima smo razgovarali i realizovati - istakao je Todorov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!