SLUČAJ "RESPIRATORI": Novalić i ekipa pokušavaju da izbegnu robiju

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 03. 2024. u 06:00

NAKON što je Apelaciono veće Suda BiH potvrdilo 26. januara prvostepenu presudu u predmetu "Respiratori", u kojoj su osuđeni bivši federalni premijer Fadil Novalić, bivši direktor federalne Civilne zaštite Fahrudin Solak i osnivač "Srebrne maline" Fikret Hodžić, advokati pomenute trojice zatrpali su Sud BiH zahtevima da se prolongira njihov odlazak u zatvor.

СЛУЧАЈ РЕСПИРАТОРИ:  Новалић и екипа покушавају да избегну робију

Foto Arhiva

Oni su trebalo da idu u zatvor krajem februara, ali zbog žalbi još uvek su na slobodi. Nezvanično, Novalić će uputiti i PBiH zahtev za pomilovanje.

Inače, prvostepeno Sudsko veće je lane osudilo Novalića na četiri godine, Hodžića na pet i Solaka na šest godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke kineskih respiratora, plaćenih 10,5 miliona KM tokom pandemije virusa korona.

Iz Suda BiH su potvrdili da su odbili prve molbe pomenute trojice za prolongiranje izvršenja kazne, ali oni sada idu sa žalbama na odluke Suda i formirane su Komisije da donesu konačne odluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!