PREDALA NOVAC U KESI ČOVEKU NA PARKINGU: Nastavljeno suđenje Branislavu Zeljkoviću i ekipi

S. MIŠLjENOVIĆ

09. 03. 2024. u 05:00

BILjANA Amidžić, administrativni radnik u firmi "Prokontrol", po zahtevu direktora firme Slavka Bojića od Dragana Dubravca preuzela je kesu u kojoj je bila koverta sa novcem i predala nepoznatom čoveku na parkingu Instituta za javno zdravstvo RS, kod "Poliklinike" u Banjaluci.

ПРЕДАЛА НОВАЦ У КЕСИ ЧОВЕКУ НА ПАРКИНГУ: Настављено суђење Браниславу Зељковићу и екипи

Foto: D. Pozderović

Ona je u nastavku suđenja Branislavu Zeljkoviću, bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo i ostalima u aferi "Korona ugovori", u Okružnom sudu izjavila da je direktor "Prokontrola" Bojić kontaktirao sa njom i rekao da Vanji Čanković, koja je bila zaposlena na poslovima javnih nabavki u Institutu pošalje ponudu u vezu sa respiratornim maskama i zaštitnim odelima.

 

Kako je navela, kada je sredila potrebnu dokumentaciju Slavko joj je rekao da će sva dokumentacija i Ugovor o konzorcijumu ići direktoru firme "Promeding" Draganu Dubravcu.

- Slavko mi je rekao da ćemo sa "Promedingom" imati ugovor o konzorcijumu i da će ga sačiniti - rekla je između ostalog Amidžićeva.

Kako je navela u svom svedočenju, nakon što je isplaćen novac od ugovora o nabavci respiratornih maski prebacila je 100.000 KM na račun "Promedinga.

Zloupotrebe

OPTUŽNICA Branislava Zeljkovića i ostale tereti da su u vreme pandemije virusa korona počinili zloupotrebe pri nabavci medicinske i zaštitne opreme, i da su oštetili budžet RS za više od 1,3 miliona KM.

- Slavko Bojić mi je rekao da 100.000 KM prebacim na račun "Promedinga" i da se čujem sa Dubravcem, koji će mi predati nekakav novac. Kontaktirala sam sa Dubravcem i našla sam se s njim ispred muzeja gde mi je predao kesu u kojoj se nalazila koverta sa novcem. Nazvala sam Bojića koji mi je rekao da će me jedan čovek čekati na parkingu kod "Poliklinike" i da mu predam kesu s parama - ističe ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!