AMBASADOR BiH PRI UN: Priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička pretnja

V. N.

13. 03. 2024. u 22:37

AMBASADOR BiH pri UN u Ženevi Bojan Vujić obratio se na sednici Saveta za ljudska prava UN i rekao da je priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička pretnja iz BiH.

АМБАСАДОР БиХ ПРИ УН: Прилив страних џихадиста озбиљна терористичка претња

Tanjug

Poručio je da je BiH više od tri decenije najopasniji izvor terorizma u Evropi.

- I dok BiH radi ka pristupanju EU, zapadne vlade ističu da je ona i dalje ključni izvor terorističkih pretnji. Američki Stejt department je lani naveo da "terorističke grupe nastavljaju s planiranjem mogućih napada u BiH". I italijanske obaveštajne službe sugerišu da u BiH deluje do 20 islamističkih terorističkih grupa - navodi Vujić.

Kaže da je u BiH bilo smrtonosnih džihadističkih napada, ali glavni uticaj terorizma ukorenjenog u BiH bio je izvan zemlje.

- Počinioci tih napada poslednjih decenija imali su veze sa BiH, uključujući napade 11. septembra 2001. u SAD, u Madridu 2004. i u Parizu 2015. godine - naveo je Vujić.

Prema podacima iz Vašingtona, među evropskim zemljama, BiH je imala najveći broj građana po glavi stanovnika koji su otišli da vode džihad u Siriji i Iraku, naveo je Vujić.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024