OPŠTINA BILEĆA I DALJE U TEŠKOJ FINANSIJSKOJ SITUCIJI: Smanjen broj radnika ali ne i problema

D.Curać

19. 03. 2024. u 09:00

IAKO je broj radnika u administrativnoj upravi u Bileći i ustanovama koje se finansiraju iz lokalnog budžeta smanjen za 64, situacija nije popravljena, pa je ta lokalna zajednica i dalje u problemima.

ОПШТИНА БИЛЕЋА И ДАЉЕ У ТЕШКОЈ ФИНАНСИЈСКОЈ СИТУЦИЈИ: Смањен број радника али не и проблема

D. Curać

Još 15 radnih mesta je pod upitnikom i, ako se ne prijave za stimulativne otpremnine, biće proglašeni za tehnološki višak. Radnicima i dalje koji su na budžetu kasne plate, a tri meseca nisu uplaćeni doprinosi.

U lokalnom radiju prepolovili su broj zaposlenih, sa 15 na sedam, u Kulturno-sportskom centru manje ih je petoro, a još toliko procenjeno je kao višak.

- Radio Bileća među prvima je smanjila broj radnika. Samim tim mi smo među prvima i smanjili troškove građanima ove lokalne zajednice - istakao je Radislav Uljarević, direktor Radio Bileće.

Na drugoj strani, u Kulturno-sportskom centru još uvek postoji višak od pet radnika, ali kako navodi Aleksandar Delić, direktor te ustanove, to teško ide.

- Nemam volju to da sprovedem. Sagledali smo mogućnosti da sa aktuelnim budžetom završimo ovu godinu pa da vidimo za dalje - rekao je Delić.

Otpuštanje

ZA Sindikalnu organizaciju opštine Bileća otpuštanje ne dolazi u obzir.

- Do sada sve je bilo na dobrovoljnoj osnovi i nismo bili u situaciji da se ljudi ostavljaju bez hleba - naveo je Nikola Lero, predsednik Sindikata opštine Bileća.

Otpremnine, odlazak u penziju ili prelazak na bolje radno mesto - značajno su smanjili broj zaposlenih u lokalnim preduzećima i upravi Bileće. Kada je u pitanju opštinska uprava, tu je broj smanjen za 40 radnika, ali opština i dalje "grca" u dugovima.

- Sistematizacija još nije završena, a sada nas čeka teži deo posla kako rešiti višak od još 15 radnih mesta - rekao je Veselin Vujović, načelnik Bileće.

Za stimulativne otpremnine dosad je isplaćeno oko 1,8 miliona KM koje je obezbedila Vlada RS.


 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!