JAČANJE KAPACITETA CIVILNE ZAŠTITE: U Ugljeviku održana pokazna vežba “Spasavanje na vodi 2024”:

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

24. 05. 2024. u 14:33

U Ugljeviku je danas održana pokazna vežba spasavanja na vodi, u sklopu projekta “Jačanje kapaciteta službi za zaštitu i spasavanje stanovništva na području opštine Ugljevik” koji finansira Evropska unija.

ЈАЧАЊЕ КАПАЦИТЕТА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ: У Угљевику одржана показна вежба “Спасавање на води 2024”:

foto v mitrić

Na lokaciji korita reke Janje, most za Bogutovo Selo kod Ugljevika okupili su se pripadnici Teritorijelne vatrogasno spasilačke jednice opštine Ugljevik, Hitna medicinska služba Ugljevika, pripadnici Policijske stanice Ugljevik i zvaničnici ove podmajevičke opštine.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo jer je iz godine u godinu unapređivan rad civilne zaštite i Teritorijelne vatrogasno spasilačke jedinice u ovoj opštini.

- Sećamo se događaja i poplava iz 2014 godine koje smo imali na teritoriji naše opštine ali i u protekloj godini u jednom delu, i zato neprestano radimo na unapređenju i osposobljavanju civilne zaštite i Vatrogasne jedinice - rekao je Perić.

On je ocenio dobar odnos opštine Ugljevik sa Civilnom zaštitom Republike Srpske.

-Jedan deo naših ljudi je prošao obuku i na današnjoj pokaznoj vežbi videlo se da su u poptunosti osposobljeni za ovaj posao - dodao je Perić i zahvalio svim učesnicima današnje vežbe.

Šef Odseka za poslove civilne zaštite opštinske uprave opštine Ugljevik Aleksandar Krstić rekao je da današnja  vežba "Spasavanje na vodi Ugljevik 2024" predstavlja priliku za proveru kapaciteta, obučenosti i opremljenosti službi zaštite i spasavanja opštine Ugljevik da reaguju u situacijama pojave rizika po život stanovništva koje ugroženo poplavama i bujičnim vodama.

Projekat „Jačanje kapaciteta lokalnih službi za zaštitu i spasavanje stanovništva ugroženog poplavama na području opštine Ugljevik“ deo je šireg programa Evropske unije pod nazivom  „EU za lokalne zajednice“, koji sprovodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD) sa partnerskom organizacijom HELP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)