U GRADSKOM PARKU BIJELJINE OTVOREN 4. SAJAM CVEĆA: U bašti nade, uvek nešto cveta

B.Milošević

27. 05. 2024. u 06:00

U GRADSKOM parku i Bijeljini otvoren je četvrti po redu, dvodnevni Sajam cveća "U bašti nade, uvek nešto cveta", koji je okupio 25 proizvođača cveća i ukrasnog šiblja iz Semberije i Majevice.

У ГРАДСКОМ ПАРКУ БИЈЕЉИНЕ ОТВОРЕН 4. САЈАМ ЦВЕЋА: У башти наде, увек нешто цвета

Foto: B. Milošević

- I na ovaj način šaljemo prelepe slike iz našeg grada. Drugog dana Sajma, pored zahvalnica, i novčano ćemo nagraditi najlepši štand sa cvećem - kaže Radislav Ostojić iz Gradske uprave.

Helena Stojić iz "Komunalca", ističe da njihov "Rasadnik" pored proizvodnje cveća, listopadnih sadnica i četinara, vodi brigu o lepoti grada i gradskog zelenila.

Pero Nikolić iz podmajevičkog Suvog Polja, poslednju deceniju se bavi isključivo proizvodnjom svih vrsta cveća, ruža i ukrasnog šiblja.

"Mali baštovani"

Jedan od najzanimljivijih štandova imali su "Mali baštovani" - radionica cvećarstva za uzrast od tri do 10 godina. I ove godine, sajamska atrakcija za mališane je bio "cvetni kišobran" koji su uz pomoć Biljane Drinić iz ove radionice, napravili upravo mali baštovani...

- Nađe se u rasadniku i palmi, indijskog jorgovana, australijskog bagrema i još nekih egzotičnih biljaka. Pošto klima više ne ide na ruku proizvođačima žitarica, voća i povrća, sve je više proizvođača cveća, koje je lakše zaštititi od naglih promena temperature - kaže Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto