SA ALATOM DO ZANATA: Srednjoškolski centar u Ugljeviku dobio opremu vrednu 6.000 KM

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

05. 06. 2024. u 18:51

UGLjEVIČKI načelnik Vasilije Perić posetio je Srednjoškolski centar "Mihailo Petrović Alas" za koji je nabavljena oprema za izvođenja praktične nastave, vredna 6.000 KM, zajedničkim ulaganjem lokalne samouprave i UNDP-a.

СА АЛАТОМ ДО ЗАНАТА: Средњошколски центар у Угљевику добио опрему вредну 6.000 КМ

foto v mitrić

Perić je u pratnji predsednika lokalnog parlamenta Zorana Lazića i sekretara ove opštine Duška Vićića razgovarao sa učenicima prvog razreda smera varilac i njihovim profesorima kao i direktorkom ove školske ustanove.

Načelnik Ugljevika izrazio je zadovoljstvo jer je u proteklom periodu ulagano u obrazovanje i sve škole na području ove podmajevičke opštine.

- Praktična nastava je izuzetno važna za ovaj profil zanimanja. Naša namera je da i početkom naredne školske godine darujemo opremu koja nedostaje, a koja je važna za sticanje znanja i veština iz ove oblasti - rekao je Perić.

Darovani aparati neophodni za rad

OPREMA koja je uručena školi je savremeni invertorski aparat TIG ac/dc, dva elektrolučna aparata "varstroj", fotoosetljive maske za varenje, set aku bušilica i brusilica, set odvijača. Takođe, dobili su i aku ručni cikular, električni pištolj za farbanje, kecelje, elektrode, reducir ventili, držač elektrode, klešta za čišćenje, varilačke rukavice i drugo.

Veoma je važno, prema Perićevim rečima, da učenici nauče i teorijski i praktično sve ono što će im biti od koristi za njihovu budućnost i najavio dalju podršku obrazovanju iz budžeta Opštine Ugljevik.

Direktorka Srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović Alas" Vesna Lakić istakla je da je saradnja sa Opštinom Ugljevik odlična i zahvalila za podršku kroz donacije na ovom i drugim projektima koji su do sada realizovani.

Proofesor praktične nastave Milan Ilić kaže da će ova oprema značiti mnogo u praktičnoj nastavi.

- Zahvaljujući ovoj donaciji, učenici imaju priliku da se sretnu sa različitim aparatima, pomoću kojih će moći da vare i čelik, aluminijum i prohrom - rekao je Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!