NOVI UDŽBENICI ZA 535 ĐAKA: Opština Ugljevik obezbedila 120.000 KM za knjige

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 06. 2024. u 19:26

UČENICI od petog do devetog razreda, njih 535 u ugljevičkom kraju dobiće nove udžbenike, za koje je iz lokalne kase obezbeđeno 120.000 konvertibilnih maraka.

НОВИ УЏБЕНИЦИ ЗА 535 ЂАКА: Општина Угљевик обезбедила 120.000 КМ за књиге

foto v mitrić

Načelnik Opštine Ugljevik, Vasilije Perić kaže da je nabavka udžbenika jedna u nizu mera pomoći i podrške porodici, pored subvencionisanja boravka dece u vrtiću, besplatne škole sporta, škole plivanja, sufinansiranja odlazaka mališanana u sportske kampove i na takmičenja, novčanih izdvajanja za svako novorođeno dete, finansiranja vantelesne oplodnje...

- Osnovno obrazovanje je obavezno, a izdvajanja novca za te namene su velika, pa smo odlučili da pomognemo roditeljima, kako bismo olakšali pripreme za polazak dece u novu školsku godinu. Svesni smo da od ulaganja u obrazovanje i vaspitanje naše dece zavise budućnost i rast našeg društva. Nabavka novih udžbenika starijim osnovcima samo je jedan od koraka podrške vaspitanju i obrazovanju u ovom delu RS - kaže Perić.

Udžbenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole obezbeđuje Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske. Zahvaljujući besplatnim udžbenicima, koje će ove godine obezbediti Opština učenicima od petog do devetog razreda, školski udar na kućni budžet mogao bi biti znatno manji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor