ZA OTMICU 26 MESECI: Osnovni sud u Brčkom doneo presudu Kinezima

S. MIŠLjENOVIĆ

15. 06. 2024. u 07:50

OSNOVNI sud u Brčkom osudio je troje kineskih državljana na dve godine i dva meseca zatvora zbog otmice sunarodnika Z. J. od koga su uz pretnje pokušali da naplate dug od 125.000 evra, saopštilo je Tužilaštvo Brčko distrikta. Osuđeni su Sun Baovei (54) na godinu dana zatvora, Sun Hadong (43) na osam meseci i novčanu kaznu od 800 KM i žena Vang Šurui (47) na šest meseci zatvora.

ЗА ОТМИЦУ 26 МЕСЕЦИ: Основни суд у Брчком донео пресуду Кинезима

Foto Brčkodanas

- Tužilaštvo je dokazalo krivicu troje kineskih državljana sa privremenim boravkom u Brčkom zbog otmice sunarodnika iz maja 2022. godine. Troje optuženih nepravosnažno su osućeni na zatvorske kazne jer su ispred "NEA Butika" hotela s ciljem iznude novca oteli sunarodnika Z. J. - saopštilo je Tužilaštvo Brčko distrikta.

Prema optužnici Baovei i Hadong su 5. maja ujutro sa dva telohranitelja sačekali izlazak oštećenog iz hotela, a zatim su ga uz pretnje uveli u automobil i odvezli u obližnji stan trećeoptužene Šurui.

Poziv u pomoć

KORISTEĆI telefon koji mu je ostavljen za kontakte radi slanja novca, Z. J. je uspeo poslati poziv upomoć prijatelju, koji je uveče tog dana događaj prijavio brčanskoj policiji. Otmičari su ubrzo uhapšeni, a na mestu izvršenja krivičnog dela pronađena su dva pištolja koje je Hadong nelegalno posedovao, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

- Tu su ga protivpravno držali do večernjih časova i preteći mu pištoljima uslovljavali da prvooptuženom na ime duga iz ranijih poslovnih odnosa vrati iznos od 125.000 evra. Hudong je pri tome pokazivao pištolj i palicu pretivši napadom na život i telo oštećenog, dok je Baovei upućivao ozbiljnu pretnju da će mu polomiti noge i ruke - navodi se u optužnici.

Dodaje se da su mu telohranitelji istovremeno govorili da neće izaći iz stana dok se ne reši problem s novcem, ukazujući mu čak da znaju gde mu je porodica, dok je Šurui ukazivala da su pretnje ozbiljne i kako neće dugo imati strpljenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!