MUP SRPSKE U PETODNEVNOJ HUMANOJ AKCIJI U ZAVODU ZA TRANSFUZIJU Krv daje 500 policajaca

S. MIŠLjENOVIĆ

22. 07. 2024. u 13:11

TOKOM petodnevne akcije, oko 500 pripadnika policije Republike Srpske dobrovoljno će dati krv jer to, na određeni način, smatraju i svojom dužnošću, uz obavezu da štite državu i građane, poručio je ministar unutrašnjih poslova RS, Siniša Karan, koji je u Zavoda za transfuzijsku medicinu i lično podržao ovu inicijativu

МУП СРПСКЕ У ПЕТОДНЕВНОЈ ХУМАНОЈ АКЦИЈИ У ЗАВОДУ ЗА ТРАНСФУЗИЈУ   Крв даје 500 полицајаца

Foto: D. P.

- Mnogi naši pripadnici daju krv i mimo organizovanih akcija, uvereni da je to deo delokruga njihovog posla. Takav način razmišljanja predstavlja veliku vrednost Ministarstva unutrašnjih poslova - rekao je Karan.

Zahvalnost

VRŠILAC dužnosti direktora Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, Strahinja Jurišić, zahvalio je pripadnicima MUP na odzivu i pravovremenoj podršci stanovništvu, posebno zato što su u ovom periodu godine smanjene zalihe dragocene tečnosti, a nesreće i hirurški zahvati, po pravilu, ne čekaju idealan trenutak...

Ministar je posebno napomenuo da, kroz obrazovanje policijskih službenika, nastoje da poistovete njihov etički karakter kao ličnosti sa celinom ove značajne službe, što je veoma važno sa aspekta međusobnog poštovanja građana i policajaca.

- Možda upravo danas krv našeg pripadnika nekome spase život, nečijem rođaku ili prijatelju, a mi pokazujemo da smo ljudi koji će delovati i štititi ih u bilo kakvoj situaciji. Ne samo u onoj za koju smo obavezni, već i šire od toga - poručio je Karan, podsećajući da je ovo druga akcija dobrovoljnog davanja krvi koju MUP Srpske organizuje od početka godine.

Kaže, uljučeno je deset policijskih uprava, biće ih i više, a od januara je više od 800 čuvara reda u RS i na ovaj način pokazalo humanost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev