"AMERIKANCI POKUŠAVAJU DA IZOLUJU REPUBLIKU SRPSKU": Dodik se oglasio uoči sastanka Gradskog odbora

Novosti online

05. 08. 2024. u 15:59

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da republičke instuticuje funkcionišu bez problema, ali se suočavaju sa izazovima koje su plod delovanja SAD i njihovih predstavnika u BiH.

АМЕРИКАНЦИ ПОКУШАВАЈУ ДА ИЗОЛУЈУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ:  Додик се огласио уочи састанка Градског одбора

Foto: Borislav Zdrinja

-Postoji organizovana, neobjavljena aktivnost SAD, sa namerom da onemogući rad institucija, a sve s ciljem da pokažu da je Republika Srpska navodno u problemu. Srpska funkcioniše bez problema, a u prilog tome ide i činjenica da će se penzije isplatiti i pre zakonskog roka- naveo je Dodik.

On je ukazao da bošnjački politički predstavnici pokušavaju da privatizuju institucije na nivou BiH tako što će objavljivati laži o Srpskoj.

-Vidljivo je da Amerikanci pokušavaju da izoluju Republiku Srpsku. Danas i ovih dana ministarstvo inostranih poslova poslalo je cirkularno pismo braneći poziciju nelegitimnog visokog predstavnika- istakao je Dodik uoči sastanka Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Uprkos svemu, navodi Dodik, SNSD funkcioniše bez problema i blagovremeno odgovara izazovima.

-SNSD se redovno sastaje. Imali smo sastanak u Bijeljini i razgovaramo o svim temama. Ono što rade republičke institucije Funkcioniše u gradu i Banjaluka je prepoznatljiv grad po pitanju bezbednosti-  istakao je Dodik.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ DOČEKAO SILjANOVSKU DAVKOVU: Cveće za predsednicu Severne Makedonije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)