FINANSIJSKA STABILNOST: Srpska redovno izvršava sve svoje budžetske obaveze

Novosti online

09. 08. 2024. u 22:22

REPUBLIKA Srpska je ekonomski i finansijski stabilna, redovno izvršava sve svoje budžetske obaveze i to će nesmetano i bez kašnjenja nastaviti da čini i u narednom periodu, navedeno je u saopštenju Vlade Republike Srpske.

ФИНАНСИЈСКА СТАБИЛНОСТ: Српска редовно извршава све своје буџетске обавезе

Foto: Printskrin

- Nema mesta neutemeljenim tvrdnjama da Republici Srpskoj preti ekonomski krah, i takve maliciozne i neistinite izjave imaju isključivo dnevnopolitički karakter. Navikli smo na ovakva "predviđanja", ekonomski krah se pompezno najavljuje iz godine u godinu, i naravno da do njega nije došlo, a sve te izjave kreirane su isključivo u svrhu izazivanja uznemirenosti kod građana, što je krajnje neodgovorno - navedeno je u saopštenju Vlade

Navode da sve ovo vreme Republika Srpska redovno i nesmetano isplaćuje plate, penzije, doprinose i sva ostala socijalna davanja i ostvaruje veoma dobre rezultate na ekonomskom planu.

- U Republici Srpskoj beleži se rekordna zaposlenost i u ovom trenutku ima gotovo 290.000 zaposlenih lica. Prosečna plata veća je nego u Federaciji i trenutno iznosi 1426 KM, sa tendencijom rasta, dok se penzije svih ovih godina redovno usklađuju i povećavaju - dodaje se u saopštenju Vlade.

Ističu da Ministarstvo finansija i resorni ministar Zora Vidović u ovim, veoma izazovnim vremenima, čine maksimalan napor i uspijevaju da prevaziđu sve probleme, te obezbede stabilne javne finansije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE JOŠ DA NAS SNAĐE?! Selektor Svetislav Pešić zabrinuo sve pred meč Srbija - Nemačka (VIDEO)