DVOJE DECE OSTALO BEZ MAJKE I OCA: Nezapamćen zločin u Šipovu - Muškarac ubio suprugu, pa pucao sebi u glavu

Novosti online

12. 08. 2024. u 21:37

JEZIV zločin potresao je Šipovo, kada je Nikola Cumbo (38) pištoljem iz vatrenog oružja ubio svoju vanbračnu suprugu Anđelku M. (34), a potom pokušao da izvrši samoubistvo.

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ОСТАЛО БЕЗ МАЈКЕ И ОЦА: Незапамћен злочин у Шипову - Мушкарац убио супругу, па пуцао себи у главу

Foto: D. Pozderović

Zločin se, kako navode iz policije, dogodio jutros u Karađorđevoj ulici u Šipovu. Cumbo je u suprugu upucao u automobilu i ona je na mestu ostala mrtva.

- U ulici Karađorđeva, opština Šipovo, 12. avgusta 2024. godine oko 7.45, u putničkom automobilu, iz vatrenog oružja - pištolja, počinjeno je krivično delo teško ubistvo na štetu A. M. (34) iz Šipova. Postoje osnovi sumnje da je to krivično delo izvršio N. C. (38) iz Šipova, koji je nakon toga pokušao da izvrši samoubistvo. Tom prilikom zadobio je povrede opasne po život i zbrinut je u UKC RS u Banjaluci. Uviđaj na licu mesta obavila je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zajedno sa policijskim službenicima PU Mrkonjić Grad - saopšteno je iz OJT Banjaluka.

Žena je odmah preminula, a Nikola Cumbo je jutros u Urgentni centar UKC Srpske dovezen u teškom stanju.

- Pacijent je dovezen u teškom stanju, bez svesti sa prostrelnom ranom na glavi. Primljen je u Urgentni centar UKC Republike Srpske. Dijagnostički je obrađen i operativni zahvat je u toku. Sve prognoze su krajnje neizvesne - navode u UKC RS.

Kažnjavan zbog nasilja u porodici

NIKOLA Cumbo je i ranije dovođen u vezu sa napadima na suprugu, a već je kažnjavan zbog nasilja u porodici koje je gledalo dvoje maloletne dece.

U Republici Srpskoj je upućena inicijativa da se u zakon uvede termin femicid, ali iako je bio u formi Nacrta, Zakon o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama ipak nije prošao dalju proceduru. Inače, pre godinu dana je u Gradačcu, 11. avgusta, brutalno ubijena Nizama Hećimović, a ubica je sve to prenosio na društvenim mrežama.

Cumbo je, kako se sumnja, sačekao da žena ostavi njihovu decu, starosti dve i šest godina, a potom je presreo na putu do posla i presudio joj u automobilu u blizini svoje kuće.

Kako saznajemo, ubijena Anđelka M. nedavno je zbog nasilja u porodici napustila nevenčanog muža Nikolu Cumbu iz Šipova, živela kod rođaka i radila u firmi, a sumnja se da je motiv ubistva bila patološka ljubomora.

Ovaj zločin šokirao je meštane male opštine Šipovo u srcu Krajine, a policija je blokirala Karađorđevu ulicu u kojoj se desio zločin.

Dodaju da je uviđaj na licu mesta obavila dežurni tužilac OJT Banjaluka Slavica Matijaš zajedno sa policijskim službenicima PU Mrkonjić Grad. Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne mere i radnje na utvrđivanju okolnosti počinjenog krivičnog dela, a biće naložena i obdukcija tela nastradale žene koja će biti obavljena u Zavodu sa sudsku medicinu Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI KRUGOVI NA ZEMUNSKOM KEJU: Pariska priča o održivosti i najvećih svetskih događaja seže do Srbije